Mielinės drėgnos cinamoninės bandelės su kreminio sūrio glaistu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- kvietiniai miltai: 570 gramų
- cukrus: 50 gramų
- druska: 5 gramų
- sausos mielės: 7 gramų
- pienas: 230 gramų
- sviestas: 80 gramų
- kiaušiniai: 2
- rudas cukrus: 200 gramų
- maltas cinamonas: 15 gramų
- kambario temperatūros sviestas: 70 gramų
- natūralaus skonio kreminis sūris: 120 gramų
- cukraus pudra: 80 gramų
- pienas: 2 valgomųjų šaukštų
- graikiniai riešutai: 70 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus sumaišome su cukrumi, druska ir sausomis mielėmis.
2. Tada į puodą supilame pieną, sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir kaitiname ant silpnos kaitros, nuolatos maišydami, kol pienas lengvai pašyla (neužviriname!) ir sviestas išsilydo.
3. Įmušame kiaušinius ir suplakame iki vientisumo.
4. Pieno, sviesto ir kiaušinių masę supilame į sausų ingredientų mišinį ir suminkome labai elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą.
5. Tešlą sudedame į sviestu arba aliejumi išteptą indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 90 minučių pakilti.
6. Pakilusią tešlą išverčiame ant paviršiaus, lengvai apibarstyto miltais, ir suformuojame didelį stačiakampį.
7. Įdarui tešlą tolygiai sutepame kambario temperatūros sviestu ir apibarstome cukrumi, sumaišytu su cinamonu.
8. Viską tampriai susukame į ritinį ir padaliname į 12 lygių dalių.
9. Bandeles sudedame į sviestu išteptą stačiakampę formelę, palikdami nedidelius tarpus.
10. Uždengiame maistine plėvele ir kildiname dar maždaug 40 minučių.
11. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 15-20 minučių, kol gražiai apskrunda.
12. Iškepusias, atvėsiname maždaug 15 minučių.
13. Kreminio sūrio glaistui sumaišome visus ingredientus iki vientisumo ir tolygiai paskirstome ant dar šiltų bandelių.
14. Papuošimui, graikinius riešutus susmulkiname ir apibarstome viršų. Skanaujame, kol dar šiltos, tada jos pačios tobuliausios, nors labai gardžios ir atvėsusios! :)