Tortas "Krepvilis"
Kategorija: Desertai
- Tešla papločiams:
- miltai: ~800-900 gramų
- kiaušiniai: 2
- pienas: 300 mililitrų
- sviestas: 80 gramų (kambario temperatūros)
- cukrus: 100 gramų
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Plikytam kremui su sutirštintu pienu:
- pienas: 650 mililitrų
- kiaušiniai: 3
- krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
- vanilės ankštys: 1
- virtas sutirštintas pienas: 1 indelio
- sviestas: 120 gramų
- Papločiai: Minkštą sviestą suplakame su cukrumi, įmušame kiaušinius ir dar kartą suplakame mikseriu, pilame pieną, permaišome.
- Tuomet pusę miltų sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame ir pilame į sviesto-pieno mišinį. Tešla turėtų visai nelipti prie rankų. Uždengiame tešlą ir leidžiame pastovėti šiltoje vietoje maždaug 30 minučių.
- Susukame tešlą į "dešrelę" ir supjaustome į 20 lygių dalių.
- Kiekvieną dalį kočiokite plonai, vienodo dydžio (maždaug 22 centimetrų). Galite tortų žiedu išpjauti reikiamo diametro apskritimą. Nuopjovos pravers torto pabarstams.
- Kepkite papločius 170 laipsnių temperatūroje maždaug 4-5 minutes, kol truputį pagelsta. Kol papločiai pilnai neatvėso, tepkite juos kremu.
- Nuopjovas susmulkiname ir paliekame torto padengimui.
- Plikytam kremui: Į prikaistuvį pilame pieną ir dedame vanilę, užviriname.
- Kiaušinius suplakame kartu su krakmolu kol pabals bei padidės apimtis.
- Plakdamos kiaušinius pilame karštą pieną ir dar truputį pamaišome.
- Dedame mišinį ant ugnies ir verdame kol sutirštėja, nuolatos maišydamos. Kremą atvėsiname.
- Suplakame sviestą su virtu sutirštintu pienu.
- Sumaišome abu kremus.
- Surinkimas: Kiekvieną paplotį gausiai sutepame kremu.
- Apibarstome tortą trupiniais.
- Dedame tortą į šaldytuvą, kad jis gerai persisunktų. Lepinamės!
Klasikinis medaus tortas
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Šokoladinis tiramisų tortas
Tortas „Juodasis miškas“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tortas „Raffaello“
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Velykinis „Napoleonas“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Labai skanios spurgos
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Plikyti pyragaičiai
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Mielinės spurgos su džemu
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Greitas Obuolių pyragas
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys