Tortas "Krepvilis"

Kategorija: Desertai


Tortas "Krepvilis"

Paskelbė:
12 Sausio 2020
  • Tešla papločiams:
    • miltai: ~800-900 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 300 mililitrų
    • sviestas: 80 gramų (kambario temperatūros)
    • cukrus: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Plikytam kremui su sutirštintu pienu:
    • pienas: 650 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ankštys: 1
    • virtas sutirštintas pienas: 1 indelio
    • sviestas: 120 gramų
  • Papločiai: Minkštą sviestą suplakame su cukrumi, įmušame kiaušinius ir dar kartą suplakame mikseriu, pilame pieną, permaišome.
  • Tuomet pusę miltų sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame ir pilame į sviesto-pieno mišinį. Tešla turėtų visai nelipti prie rankų. Uždengiame tešlą ir leidžiame pastovėti šiltoje vietoje maždaug 30 minučių.
  • Susukame tešlą į "dešrelę" ir supjaustome į 20 lygių dalių.
  • Kiekvieną dalį kočiokite plonai, vienodo dydžio (maždaug 22 centimetrų). Galite tortų žiedu išpjauti reikiamo diametro apskritimą. Nuopjovos pravers torto pabarstams.
  • Kepkite papločius 170 laipsnių temperatūroje maždaug 4-5 minutes, kol truputį pagelsta. Kol papločiai pilnai neatvėso, tepkite juos kremu.
  • Nuopjovas susmulkiname ir paliekame torto padengimui.
  • Plikytam kremui: Į prikaistuvį pilame pieną ir dedame vanilę, užviriname.
  • Kiaušinius suplakame kartu su krakmolu kol pabals bei padidės apimtis.
  • Plakdamos kiaušinius pilame karštą pieną ir dar truputį pamaišome.
  • Dedame mišinį ant ugnies ir verdame kol sutirštėja, nuolatos maišydamos. Kremą atvėsiname.
  • Suplakame sviestą su virtu sutirštintu pienu.
  • Sumaišome abu kremus.
  • Surinkimas: Kiekvieną paplotį gausiai sutepame kremu.
  • Apibarstome tortą trupiniais.
  • Dedame tortą į šaldytuvą, kad jis gerai persisunktų. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: