Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Kategorija: Desertai
Na kaip gi gerti savo mėgstamą kavą, be skanaus deserto? Šis pyragaitis tiesiog tobulai tam tinka.
Produktų kiekis yra nurodytas šešiems 7 centimetrų dydžio pyragaičiams.
1. Pirmiausia ištirpiname šokoladą ir sviestą. Atvėsiname. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą su šokoladu. Įberiame miltus ir sudedame smulkiai supjaustytą cukruotą imbierą. Tešlą gerai išmaišome.
2. Tuomet į 20 centimetrų dydžio kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, supilame tešlą.
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškepusį pagrindą atvėsiname.
4. Paruošiame putėsius: Pieną supilame į puodą, įberiame cukrų. Užviriname. Kiaušinių trynius išplakame, įberiame krakmolą ir išmaišome. Pieną plona srovele supilame į trynius. Pilant pieną, privaloma kiaušinius palengva maišyti.
5. Gautą masę supilame atgal į puodą ir, nuolatos maišant, paverdame kelias minutes ant mažos ugnies, kol masė sutirštės. Gautą kremą supilame į indą, uždengiame su maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi. Kremą atvėsiname.
6. Želatiną išbrinkiname ir supilame į atvėsusį kremą, įlašiname kelis lašelius romo esencijos. Viską išmaišome. Grietinėlę išplakame ir atsargiai sumaišome su kremu.
7. Iškepusiame pagrinde išpjauname pyragaičių dydžio apskritimus, kuriuos sudedame į formeles su nuimamais šonais arba specialias formeles, supilame paruoštus putėsius.
8. Pyragaičius porai valandų pastatome į šaldytuvą. Po to jau lepinamės su mėgstamos kavos puodeliu!
Produktų kiekis yra nurodytas šešiems 7 centimetrų dydžio pyragaičiams.
Ingredientai
- Pagrindui:
- sviestas: 125 gramų
- juodas šokoladas: 70 gramų
- kiaušiniai: 2
- rudas cukrus: 150 gramų
- miltai: 60 gramų
- cukruotas imbieras: 50 gramų
- Putėsiams:
- pienas: 250 mililitrų
- cukrus: 100 gramų
- kiaušinių tryniai: 2
- krakmolas: 2 arbatinių šaukštelių
- želatina: 2 arbatinių šaukštelių
- grietinėlė: 200 mililitrų
- romo esencija: kelių lašelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ištirpiname šokoladą ir sviestą. Atvėsiname. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą su šokoladu. Įberiame miltus ir sudedame smulkiai supjaustytą cukruotą imbierą. Tešlą gerai išmaišome.
2. Tuomet į 20 centimetrų dydžio kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, supilame tešlą.
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškepusį pagrindą atvėsiname.
4. Paruošiame putėsius: Pieną supilame į puodą, įberiame cukrų. Užviriname. Kiaušinių trynius išplakame, įberiame krakmolą ir išmaišome. Pieną plona srovele supilame į trynius. Pilant pieną, privaloma kiaušinius palengva maišyti.
5. Gautą masę supilame atgal į puodą ir, nuolatos maišant, paverdame kelias minutes ant mažos ugnies, kol masė sutirštės. Gautą kremą supilame į indą, uždengiame su maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi. Kremą atvėsiname.
6. Želatiną išbrinkiname ir supilame į atvėsusį kremą, įlašiname kelis lašelius romo esencijos. Viską išmaišome. Grietinėlę išplakame ir atsargiai sumaišome su kremu.
7. Iškepusiame pagrinde išpjauname pyragaičių dydžio apskritimus, kuriuos sudedame į formeles su nuimamais šonais arba specialias formeles, supilame paruoštus putėsius.
8. Pyragaičius porai valandų pastatome į šaldytuvą. Po to jau lepinamės su mėgstamos kavos puodeliu!
Raktažodžiai:
sokoladas, pyragaitis, putesiai, sokoladinis pyragaitis, sviestas, juodas sokoladas, rudas cukrus, pienas, romo esencija, grietinele, zelatina
Kavos keksiukai
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Šokoladinis tiramisų tortas
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Migdolų pyragas su uogiene
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Karališkas obuolių pyragas
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
Kokosiniai batonėliai Bounty be cukraus
Keptas šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Morkų ir varškės apkepas
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
Tortas "Krepvilis"
Sausainiai - Macaroons
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Švelnus pyragas su persikais
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS