Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Kategorija: Desertai
Na kaip gi gerti savo mėgstamą kavą, be skanaus deserto? Šis pyragaitis tiesiog tobulai tam tinka.
Produktų kiekis yra nurodytas šešiems 7 centimetrų dydžio pyragaičiams.
1. Pirmiausia ištirpiname šokoladą ir sviestą. Atvėsiname. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą su šokoladu. Įberiame miltus ir sudedame smulkiai supjaustytą cukruotą imbierą. Tešlą gerai išmaišome.
2. Tuomet į 20 centimetrų dydžio kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, supilame tešlą.
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškepusį pagrindą atvėsiname.
4. Paruošiame putėsius: Pieną supilame į puodą, įberiame cukrų. Užviriname. Kiaušinių trynius išplakame, įberiame krakmolą ir išmaišome. Pieną plona srovele supilame į trynius. Pilant pieną, privaloma kiaušinius palengva maišyti.
5. Gautą masę supilame atgal į puodą ir, nuolatos maišant, paverdame kelias minutes ant mažos ugnies, kol masė sutirštės. Gautą kremą supilame į indą, uždengiame su maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi. Kremą atvėsiname.
6. Želatiną išbrinkiname ir supilame į atvėsusį kremą, įlašiname kelis lašelius romo esencijos. Viską išmaišome. Grietinėlę išplakame ir atsargiai sumaišome su kremu.
7. Iškepusiame pagrinde išpjauname pyragaičių dydžio apskritimus, kuriuos sudedame į formeles su nuimamais šonais arba specialias formeles, supilame paruoštus putėsius.
8. Pyragaičius porai valandų pastatome į šaldytuvą. Po to jau lepinamės su mėgstamos kavos puodeliu!
Produktų kiekis yra nurodytas šešiems 7 centimetrų dydžio pyragaičiams.
Ingredientai
- Pagrindui:
- sviestas: 125 gramų
- juodas šokoladas: 70 gramų
- kiaušiniai: 2
- rudas cukrus: 150 gramų
- miltai: 60 gramų
- cukruotas imbieras: 50 gramų
- Putėsiams:
- pienas: 250 mililitrų
- cukrus: 100 gramų
- kiaušinių tryniai: 2
- krakmolas: 2 arbatinių šaukštelių
- želatina: 2 arbatinių šaukštelių
- grietinėlė: 200 mililitrų
- romo esencija: kelių lašelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ištirpiname šokoladą ir sviestą. Atvėsiname. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą su šokoladu. Įberiame miltus ir sudedame smulkiai supjaustytą cukruotą imbierą. Tešlą gerai išmaišome.
2. Tuomet į 20 centimetrų dydžio kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, supilame tešlą.
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškepusį pagrindą atvėsiname.
4. Paruošiame putėsius: Pieną supilame į puodą, įberiame cukrų. Užviriname. Kiaušinių trynius išplakame, įberiame krakmolą ir išmaišome. Pieną plona srovele supilame į trynius. Pilant pieną, privaloma kiaušinius palengva maišyti.
5. Gautą masę supilame atgal į puodą ir, nuolatos maišant, paverdame kelias minutes ant mažos ugnies, kol masė sutirštės. Gautą kremą supilame į indą, uždengiame su maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi. Kremą atvėsiname.
6. Želatiną išbrinkiname ir supilame į atvėsusį kremą, įlašiname kelis lašelius romo esencijos. Viską išmaišome. Grietinėlę išplakame ir atsargiai sumaišome su kremu.
7. Iškepusiame pagrinde išpjauname pyragaičių dydžio apskritimus, kuriuos sudedame į formeles su nuimamais šonais arba specialias formeles, supilame paruoštus putėsius.
8. Pyragaičius porai valandų pastatome į šaldytuvą. Po to jau lepinamės su mėgstamos kavos puodeliu!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
sokoladas, pyragaitis, putesiai, sokoladinis pyragaitis, sviestas, juodas sokoladas, rudas cukrus, pienas, romo esencija, grietinele, zelatina
Panašūs receptai
Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!
Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis
Kavos keksiukai
Skaniausi visoje visatoje saldūs karameliniai saldainiai
Septynsluoksnis desertas - pradžiugins gurmanus ir saldumynų mėgėjus
Karameliniai susainiai
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Tortas Snickers
Šokoladinis keksas su gervuogėmis ir glajumi
Šokoladinis tiramisų tortas
Draugystės pyragas su varške ir uogiene