Agrastų džemas - uogienė
Kategorija: Desertų receptai / Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

Ingredientai
- agrastai: 1 kilogramo
- cukrus: 700 gramų
- vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia agrastus nuvalykite, nuplaukite ir sudėkite į puodą.
2. Tada užpilkite cukrumi ir įpilkite kelis šaukštus vandens.
3. Mediniu šaukštu sutrinkite agrastus, kad atsirastų sulčių.
4. Užkaitinkite puodą ir ant nedidelės ugnies virkite maždaug 60 minučių.
5. Virimo metu pamaišykite, kad nepridegintumėte.
6. Stiklainėlius gerai išplaukite.
7. Džemą supilstykite į šiltus stiklainėlius.
8. Užsukite ir apvertę padėkite, kad atvėstų. Skanaukite!
Panašūs receptai

Raudonųjų serbentų džemas - uogienė

Senoviškai marinuoti baravykai

Paprastas raudonųjų serbentų džemas

Geltonųjų slyvučių ir bananų džemas su cinamonu

Nevirta braškių uogienė

Marinuoti baravykai

Abrikosų džemas

Aviečių uogienė su citrinos sultimis

RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI

VANILINIAI LEDAI

Marinuoti baravykai žiemai

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto