Agrastų džemas - uogienė

Kategorija: Desertų receptai / Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas


Agrastų džemas - uogienė

Paskelbė:

Ingredientai

  • agrastai: 1 kilogramo
  • cukrus: 700 gramų
  • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia agrastus nuvalykite, nuplaukite ir sudėkite į puodą.

2. Tada užpilkite cukrumi ir įpilkite kelis šaukštus vandens.

3. Mediniu šaukštu sutrinkite agrastus, kad atsirastų sulčių.

4. Užkaitinkite puodą ir ant nedidelės ugnies virkite maždaug 60 minučių.

5. Virimo metu pamaišykite, kad nepridegintumėte.

6. Stiklainėlius gerai išplaukite.

7. Džemą supilstykite į šiltus stiklainėlius.

8. Užsukite ir apvertę padėkite, kad atvėstų. Skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook