Nevirta braškių uogienė
Kategorija: Desertai
Ar jau išbandėte šią nevirtą braškių uogienę? Gudrybė ta, kad jis paruošiamas be terminio apdorojimo, bet tuo pačiu puikiai laikosi kelis mėnesius. Čia yra beveik tas pats, bet be vieno reikšmingo niuanso, kuris bus aptartas toliau. Stenkitės išsaugoti vitaminus recepte aprašytu būdu, pasidalykite įspūdžiais.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2,5 litro uogienės.
1. Braškes švariai nuplaukite, pašalinkite uodegėles ir nudžiovinkite kiaurasamtyje arba ant rankšluosčio.
2. Uogas sutrinkite trintuvu arba blenderiu iki tyrės konsistencijos.
3. Maišydami suberkite cukrų ir palikite pastovėti pusvalandžiui. Tada vėl sutrinkite blenderiu.
4. Neapdorotą braškių uogienę supilstykite į sterilius stiklainius.
5. Kad geriau laikytųsi, į kiekvieną stiklainį ant uogienės viršaus užpilkite po šaukštelį spirito (galima ir degtinę). Tada spiritą padekite ir kai užsidegs paviršius, uždarykite stiklainius.
6. Kitas būdas: iš pergamentinio popieriaus iškirpkite apskritimus, sudrėkinkite juos alkoholiu, uždėkite juos ant stiklainių ir uždarykite dangteliais. Tada uogienė nesurūgs, nesupelės ir keletą mėnesių bus galima laikyti vėsioje vietoje. Skanaus!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2,5 litro uogienės.
Ingredientai
- braškės: 2 kilogramų
- cukrus: 2,5 kilogramo
- spiritas: po vieną arbatinį šaukštelį į kiekvieną stiklainį
Recepto paruošimas
1. Braškes švariai nuplaukite, pašalinkite uodegėles ir nudžiovinkite kiaurasamtyje arba ant rankšluosčio.
2. Uogas sutrinkite trintuvu arba blenderiu iki tyrės konsistencijos.
3. Maišydami suberkite cukrų ir palikite pastovėti pusvalandžiui. Tada vėl sutrinkite blenderiu.
4. Neapdorotą braškių uogienę supilstykite į sterilius stiklainius.
5. Kad geriau laikytųsi, į kiekvieną stiklainį ant uogienės viršaus užpilkite po šaukštelį spirito (galima ir degtinę). Tada spiritą padekite ir kai užsidegs paviršius, uždarykite stiklainius.
6. Kitas būdas: iš pergamentinio popieriaus iškirpkite apskritimus, sudrėkinkite juos alkoholiu, uždėkite juos ant stiklainių ir uždarykite dangteliais. Tada uogienė nesurūgs, nesupelės ir keletą mėnesių bus galima laikyti vėsioje vietoje. Skanaus!
Braškių ir persikų kokteilis su ledais
Uogų salotos (veganiškas RAW desertas)
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Lietiniai blynai su apelsinų uogienė
Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Vasariškas braškių ir bananų kokteilis
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Pavasarinės braškių salotos
DVISLUOKSNIS BRAŠKIŲ IR MANGŲ KOKTEILIS
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Tobulasis švediškas varškės apkepas
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Krapų padažas
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
Aviečių ir braškių šerbetas
Naminės grūdėtos garstyčios
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Purūs varškėčiai su bananais
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Greiti pyragėliai su mėsa arba beveik kibinai
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
VIENO KĄSNIO UŽKANDŽIAI: BULVIŲ LIZDELIAI SU SILKE