VANILINIAI LEDAI
Kategorija: Desertai
- 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų
- 12% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
- cukrus: 150 gramų
- vanilės ankštys: 1 (nedidelės)
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- Iš pradžių 300 mililitrų riebios grietinėlės pilkite į puodą, įberkite cukraus ir druskos. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, išskabykite sėklytes bei dėkite į grietinėlę. Pačią ankštį taip pat dėkite į puodą. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol ištirps cukrus.
- Tuomet nuimkite nuo ugnies, pilkite likusią grietinėlę, berkite vanilinį cukrų. Pamaišykite, kad atvėstų iki kambario temperatūros, perpilkite į didesnį dubenį bei statykite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
- Tada išimkite vanilės ankštį, o ledų masę statykite į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas pusvalandį 3-4 kartus išplakite mikseriu. Paskutinį kartą išplakusios supilkite į indą, kuriame šaldysite, ir šaldykite, kol visiškai sustings. Rekomenduočiau dar porą kartų permaišyti masę, kad nesusisluoksniuotų. Skanaus!
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tortas „Raffaello“
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Klasikinis medaus tortas
Mango ledų kokteilis
Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Tortas „Juodasis miškas“
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Pyragas su maskarpone
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
LEDŲ KOKTEILIS "BANANINIS ROJUS"
Tortas "Krepvilis"
Šaltiena
KOKTEILIS SU ŠOKOLADINIU KREMU
Kiaušinienė su lašiša ir špinatais
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu