Apelsininės kanelės
Kategorija: Desertai
Dauguma yra įsitikinę, kad kaneles yra labai sunku pasigaminti. Aš galvojau lygiai taip pat. Bet kai pirmą kartą jų iškepiau, supratau, kad tai labai blogas įsitikinimas. Dabar ganėtinai jas dažnai kepu ir lepinu savo šeimą. Tešla yra tikrai nesunkiai paruošiama, be jokių įmantrybių ir nereikia specialių įgūdžių virtuvėje. Svarbiausia yra tik ją palikti per visą naktį šaldytuve, kad ji pastovėtų. Tiesa, pats didžiausias minusas, kad ne visi turi savo namuose specialias formas kanelėms kepti. Bet tikrai verta jas įsigyti. :) Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 30 nedidelių kanelių.
1. Pirmiausia pieną supilkite į prikaistuvį, suberkite vanilinį cukrų ir užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite maždaug 5-6 minutes.
2. Sviestą ištirpinkite.
3. Tada į dubenį suberkite miltus, rudąjį cukrų, tirpintą sviestą, aplesino sultis, romą ir apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.
4. Kiaušinių trynius išplakite iki šviesios masės ir supilkite į miltų masę. Įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
5. Tuomet plona srovele supilkite pieną. Masę išmaišykite ir palikite per visą naktį pastovėti bei subręsti.
6. Po to kanelių formeles patepkite su sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
7. Pilkite gautą tešlą. Nepripildykite iki viršaus, nes kanelės kepdamos orkaitėje dar pakyla.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 230 laipsnių temperatūros 10 minučių, paskui sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30-40 minučių (priklausomai nuo kanelių dydžio). Lepinkitės!
Ingredientai
- kiaušinių tryniai: 4
- vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- pienas: 330 mililitrų
- miltai: 80 gramų
- rudas cukrus: 150 gramų
- sviestas: 35 gramų
- apelsinų sultys: 30 mililitrų
- tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
- druska: žiupsnio
- romas: šlakelio
- sviestas (formelių patepimui)
- rudas cukrus (formelių pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pieną supilkite į prikaistuvį, suberkite vanilinį cukrų ir užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite maždaug 5-6 minutes.
2. Sviestą ištirpinkite.
3. Tada į dubenį suberkite miltus, rudąjį cukrų, tirpintą sviestą, aplesino sultis, romą ir apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.
4. Kiaušinių trynius išplakite iki šviesios masės ir supilkite į miltų masę. Įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
5. Tuomet plona srovele supilkite pieną. Masę išmaišykite ir palikite per visą naktį pastovėti bei subręsti.
6. Po to kanelių formeles patepkite su sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
7. Pilkite gautą tešlą. Nepripildykite iki viršaus, nes kanelės kepdamos orkaitėje dar pakyla.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 230 laipsnių temperatūros 10 minučių, paskui sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30-40 minučių (priklausomai nuo kanelių dydžio). Lepinkitės!
Raktažodžiai:
kanelės, kiausiniai, pienas, cukrus, miltai, sviestas, apelsinu sultys, druska, romas, apelsinu zievele
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže
Naminiai ruginiai duoniukai su sėklomis
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Aviečių likeris
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
KK+ marinatas vištienai su actu
Pad Thai su krevetėmis
Itališka porketa – kiaulienos vyniotinis.
Mielinis picos padas
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Traškūs vafliai
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Biskvitiniai grybukai
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)