Apelsininės kanelės

Kategorija: Desertai


Apelsininės kanelės

Paskelbė:
20 Kovo 2022
Dauguma yra įsitikinę, kad kaneles yra labai sunku pasigaminti. Aš galvojau lygiai taip pat. Bet kai pirmą kartą jų iškepiau, supratau, kad tai labai blogas įsitikinimas. Dabar ganėtinai jas dažnai kepu ir lepinu savo šeimą. Tešla yra tikrai nesunkiai paruošiama, be jokių įmantrybių ir nereikia specialių įgūdžių virtuvėje. Svarbiausia yra tik ją palikti per visą naktį šaldytuve, kad ji pastovėtų. Tiesa, pats didžiausias minusas, kad ne visi turi savo namuose specialias formas kanelėms kepti. Bet tikrai verta jas įsigyti. :) Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 30 nedidelių kanelių.



Ingredientai



  • kiaušinių tryniai: 4
  • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • pienas: 330 mililitrų
  • miltai: 80 gramų
  • rudas cukrus: 150 gramų
  • sviestas: 35 gramų
  • apelsinų sultys: 30 mililitrų
  • tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
  • druska: žiupsnio
  • romas: šlakelio
  • sviestas (formelių patepimui)
  • rudas cukrus (formelių pabarstymui)


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia pieną supilkite į prikaistuvį, suberkite vanilinį cukrų ir užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite maždaug 5-6 minutes.
2. Sviestą ištirpinkite.
3. Tada į dubenį suberkite miltus, rudąjį cukrų, tirpintą sviestą, aplesino sultis, romą ir apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.
4. Kiaušinių trynius išplakite iki šviesios masės ir supilkite į miltų masę. Įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
5. Tuomet plona srovele supilkite pieną. Masę išmaišykite ir palikite per visą naktį pastovėti bei subręsti.
6. Po to kanelių formeles patepkite su sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
7. Pilkite gautą tešlą. Nepripildykite iki viršaus, nes kanelės kepdamos orkaitėje dar pakyla.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 230 laipsnių temperatūros 10 minučių, paskui sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30-40 minučių (priklausomai nuo kanelių dydžio). Lepinkitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: