Tiramisu nekeptas tortas
Kategorija: Desertai
Šis tortas yra kažkas tarp tradicinio tiramisu ir nekepto sūrio torto. Jame maloniai jaučiasi kavos aromatas. Nors įprastą kavą geriu retkarčiais (dažniau renkuosi kavą be kofeino), bet visada įdomu paragauti desertų su kava. Želatinos naudojau palyginus nedaug. Norėjau, kad tortas būtų minkštas, bet išlaikytų formą. Torto pagrindą dariau iš damų pirštelių. Jis irgi buvo gana minkštas, priminė torto biskvitą. Manau, kad jis puikiai tiko prie puraus maskarponės kremo.
1. Pagrindas: Užplikyti kavą.
2. Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą, kavą. Šaukštu viską išmaišyti.
3. Į 18 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių. Šonus patepti sviestu ir apjuosti kepimo popieriumi.
4. Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.
5. Kremo sluoksnis: Į metalinį indą įpilti kavos, apibarstyti želatina, viską išmaišyti.
6. Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
7. Elektriniu mikseriu išplakti maskarponę, kreminį sūrį, cukraus pudrą, vaniliną, šlakelį grietinėlės iki vientisos masės.
8. Po truputį supilti grietinėlę. Plakti keletą minučių.
9. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais kremo. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilti į kremą.
10. Apie pusę kremo supilti į kepimo formą.
11. Kavą supilti į platesnį indą. Įmerkti damų pirštelį į kavą ir iškart ištraukti. Sausainis turi būti drėgnas, bet ne visiškai minkštas.
12. Pirštelius sudėti ant kremo viršaus.
13. Supilti likusį kremą. Įdėti į šaldytuvą mažiausiai 4 val., o geriausia palaikyti per naktį.
14. Viršų apibarstyti kakava ar kitais priedais. Papuošti braškėmis.
Ingredientai
- Kava:
- 3 arbat. š. kavos
- 1 st. vandens
- Pagrindas:
- 150 g damų pirštelių
- 60 g ištirpinto sviesto
- 3 valg. š. kavos
- Kremo sluoksnis:
- 250 g maskarponės
- 300 g kreminio sūrio
- 180 g riebios grietinėlės
- 80 g (1/3 st.) cukraus pudros
- vanilinio cukraus ar ekstrakto
- 10 g želatinos miltelių (naudojau Dr. Oetker)
- 3 valg. š kavos, želatinai tirpinti
- damų pirštelių
- kavos, mirkyti damų piršteliams
- Papuošimui
- kakavos arba sutarkuoto juodojo šokolado, arba maltos kavos
- braškių
Recepto paruošimas
1. Pagrindas: Užplikyti kavą.
2. Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą, kavą. Šaukštu viską išmaišyti.
3. Į 18 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių. Šonus patepti sviestu ir apjuosti kepimo popieriumi.
4. Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.
5. Kremo sluoksnis: Į metalinį indą įpilti kavos, apibarstyti želatina, viską išmaišyti.
6. Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
7. Elektriniu mikseriu išplakti maskarponę, kreminį sūrį, cukraus pudrą, vaniliną, šlakelį grietinėlės iki vientisos masės.
8. Po truputį supilti grietinėlę. Plakti keletą minučių.
9. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais kremo. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilti į kremą.
10. Apie pusę kremo supilti į kepimo formą.
11. Kavą supilti į platesnį indą. Įmerkti damų pirštelį į kavą ir iškart ištraukti. Sausainis turi būti drėgnas, bet ne visiškai minkštas.
12. Pirštelius sudėti ant kremo viršaus.
13. Supilti likusį kremą. Įdėti į šaldytuvą mažiausiai 4 val., o geriausia palaikyti per naktį.
14. Viršų apibarstyti kakava ar kitais priedais. Papuošti braškėmis.
Raktažodžiai:
kava, tortas, tiramisu, sviestas, maskarpone, kreminis suris, cukraus pudra, kakava, juodas sokoladas, damu pirsteliai
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Šokoladinis tiramisų tortas
LENGVAS IR GREITAS TIRAMISU
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
Klasikinis tiramisu
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Dalgona sūrio desertas
Kavos keksiukai
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Šokoladinis kavos tortas
Raudonojo aksomo tortas
Ar geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio? Tada jūs turite tai sužinoti!
Kava "Frappe"
Pusrytinis kavos kokteilis
Šokoladinis tortas su avietėmis
Airiška kava su viskiu
Pieniško šokolado triufeliai su kava
ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS SMOOTHIE
Karameliniai keksiukai
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas