Tiramisu nekeptas tortas

Kategorija: Desertai


Tiramisu nekeptas tortas

Paskelbė:
22 Rugpjūčio 2022
Šis tortas yra kažkas tarp tradicinio tiramisu ir nekepto sūrio torto. Jame maloniai jaučiasi kavos aromatas. Nors įprastą kavą geriu retkarčiais (dažniau renkuosi kavą be kofeino), bet visada įdomu paragauti desertų su kava. Želatinos naudojau palyginus nedaug. Norėjau, kad tortas būtų minkštas, bet išlaikytų formą. Torto pagrindą dariau iš damų pirštelių. Jis irgi buvo gana minkštas, priminė torto biskvitą. Manau, kad jis puikiai tiko prie puraus maskarponės kremo.



Ingredientai



  • Kava:
    • 3 arbat. š. kavos
    • 1 st. vandens
  • Pagrindas:
    • 150 g damų pirštelių
    • 60 g ištirpinto sviesto
    • 3 valg. š. kavos
  • Kremo sluoksnis:
    • 250 g maskarponės
    • 300 g kreminio sūrio
    • 180 g riebios grietinėlės
    • 80 g (1/3 st.) cukraus pudros
    • vanilinio cukraus ar ekstrakto
    • 10 g želatinos miltelių (naudojau Dr. Oetker)
    • 3 valg. š kavos, želatinai tirpinti
    • damų pirštelių
    • kavos, mirkyti damų piršteliams
  • Papuošimui
    • kakavos arba sutarkuoto juodojo šokolado, arba maltos kavos
    • braškių

Recepto paruošimas



1. Pagrindas: Užplikyti kavą.
2. Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą, kavą. Šaukštu viską išmaišyti.
3. Į 18 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių. Šonus patepti sviestu ir apjuosti kepimo popieriumi.
4. Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.
5. Kremo sluoksnis: Į metalinį indą įpilti kavos, apibarstyti želatina, viską išmaišyti.
6. Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
7. Elektriniu mikseriu išplakti maskarponę, kreminį sūrį, cukraus pudrą, vaniliną, šlakelį grietinėlės iki vientisos masės.
8. Po truputį supilti grietinėlę. Plakti keletą minučių.
9. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais kremo. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilti į kremą.
10. Apie pusę kremo supilti į kepimo formą.
11. Kavą supilti į platesnį indą. Įmerkti damų pirštelį į kavą ir iškart ištraukti. Sausainis turi būti drėgnas, bet ne visiškai minkštas.
12. Pirštelius sudėti ant kremo viršaus.
13. Supilti likusį kremą. Įdėti į šaldytuvą mažiausiai 4 val., o geriausia palaikyti per naktį.
14. Viršų apibarstyti kakava ar kitais priedais. Papuošti braškėmis.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: