Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Kategorija: Desertai
22 cm. apvaliai formai
Biskvitai:
4 kiaušiniai
100 gr. cukraus
100 gr. miltų
30 gr. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
Maskarponės kremui:
500 gr. maskarponės
500 ml. grietinėlės 36%
3-4 v.š. cukraus
Šokoladiniam kremui:
200 gr. juodo šokolado
100 ml. grietinėlės
30 gr. sviesto
5 gr. želatinos
20 ml. šalto vandens
Biskvitų sulaistymui:
stiprios saldžios kavos
Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi plakame 7-10 min. mikseriu, kol masė padidėja 3 kartus ir tampa grietinės tirštumo. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus, kakava ir kepimo motelius. Masė turi išlikti puri. Pilame į kepimo formą, kepame apie 25-30 min. 180°C orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir ilgu peiliu perpjauname į 4 lakštus.
Maskarponės kremas. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai šaukštu sumaišome su maskarpone.
Šokoladinis kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Šokoladą su sviestu ištirpiname ant mažos ugnies (dar geriau - ant vandens garų vonelės). Kai šokoladas išsilydo, supilame želatiną ir maišome, kol ištirpsta. Šokoladinę masę atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo ir šaukštu atsargiai įmaišome į šokoladinę masę. Pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
Torto surinkimas. Į lėkštę dedame kepimo formos žiedą. Maskarponinį kremą padaliname maždaug į 3 dalis - 2 dalys biskvitų pertepimui, 1 dalis papuošimui. Dedame pirmą biskvitą, sulaistome kava, dedame maskarponės kremo. Antrą biskvitą laistome kava, supilame visą šokoladinį kremą. Vėl dedame biskvitą ir maskarponinį kremą. Uždedame likusį biksvito lakštą ir negausiai sulaistome jį kava. Palaikome tortą šaldytuve, kol sustingsta. Tuomet papuošiame likusiu kremu pagal savo fantazijas. Skanaus torto!
P.S. Nuostabaus skonio, "šlapias", turtingo skonio tortas. Jame persipina sodrus šokolado ir gaivus maskarponės-grietinėlės kremo skoniai. Biskvitai išeina gana ploni, tad mėgstantys torte daugiau biskvito galite jį kepti iš daugiau kaiušinių.
Biskvitai:
4 kiaušiniai
100 gr. cukraus
100 gr. miltų
30 gr. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
Maskarponės kremui:
500 gr. maskarponės
500 ml. grietinėlės 36%
3-4 v.š. cukraus
Šokoladiniam kremui:
200 gr. juodo šokolado
100 ml. grietinėlės
30 gr. sviesto
5 gr. želatinos
20 ml. šalto vandens
Biskvitų sulaistymui:
stiprios saldžios kavos
Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi plakame 7-10 min. mikseriu, kol masė padidėja 3 kartus ir tampa grietinės tirštumo. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus, kakava ir kepimo motelius. Masė turi išlikti puri. Pilame į kepimo formą, kepame apie 25-30 min. 180°C orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir ilgu peiliu perpjauname į 4 lakštus.
Maskarponės kremas. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai šaukštu sumaišome su maskarpone.
Šokoladinis kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Šokoladą su sviestu ištirpiname ant mažos ugnies (dar geriau - ant vandens garų vonelės). Kai šokoladas išsilydo, supilame želatiną ir maišome, kol ištirpsta. Šokoladinę masę atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo ir šaukštu atsargiai įmaišome į šokoladinę masę. Pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
Torto surinkimas. Į lėkštę dedame kepimo formos žiedą. Maskarponinį kremą padaliname maždaug į 3 dalis - 2 dalys biskvitų pertepimui, 1 dalis papuošimui. Dedame pirmą biskvitą, sulaistome kava, dedame maskarponės kremo. Antrą biskvitą laistome kava, supilame visą šokoladinį kremą. Vėl dedame biskvitą ir maskarponinį kremą. Uždedame likusį biksvito lakštą ir negausiai sulaistome jį kava. Palaikome tortą šaldytuve, kol sustingsta. Tuomet papuošiame likusiu kremu pagal savo fantazijas. Skanaus torto!
P.S. Nuostabaus skonio, "šlapias", turtingo skonio tortas. Jame persipina sodrus šokolado ir gaivus maskarponės-grietinėlės kremo skoniai. Biskvitai išeina gana ploni, tad mėgstantys torte daugiau biskvito galite jį kepti iš daugiau kaiušinių.
Šventėms – tortas „Snickers“
Šokoladinis tiramisų tortas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Klasikinis medaus tortas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Tortas „Juodasis miškas“
Raudonojo aksomo tortas
Pyragas su maskarpone
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Klasikinis tiramisu
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tortas „Raffaello“
JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE
LENGVAS IR GREITAS TIRAMISU
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Šokoladinis karamelinis pyragas