Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Kategorija: Desertų receptai
Reikės:
- 300 g rikotos sūrio (arba varškės)
- 100 g cukraus pudros
- 10 g želatinos
- 200 ml pieno
- pusės šaukštelio malto imbiero
- 100 ml grietinėlės
- 120 g vaflių
- 100 g sviesto
- 150 g kivių
- 100 g juodojo šokolado drožlių
- Vaflius sulaužome nedideliais gabalėliais, sumaišome su ištirpintu sviestu ir dedame į torto formą. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
- Želatiną paruošiame pagal ant pakuotės esančią instrukciją su trupučiu vandens. Grietinėlę pašildome ir supilame į želatiną. Maišome, kol želatina visiškai ištirps.
- Į plaktuvo indą suberiame rikotos sūrį arba varškę, įpilame pieno, dedame cukrų ir maltą imbierą. Gerai išplakame. Supilame grietinėlę su želatina ir išmaišome.
- Gautą masę tepame ant vaflinio papločio ir dedame į šaltą vietą keletui valandų, kad sustingtų.
- Kivius nulupame ir supjaustome griežinėliais. Jais ir šokolado drožlėmis puošiame tortą.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
cukraus pudra, grietinėlė, juodasis šokoladas, kivi, maltas imbieras, pienas, rikotos sūris, sviestas, vafliai, varškė, želatina, tortas su kiviais, rikoto tortas
Panašūs receptai

JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE

Šokoladinis maskarponės tortas su kava

Gaivus nekeptas tortas su rikota

Gaivus varškės desertas "Senoji Ryga"

Panakota su apelsinine žele

Desertas: Želė "Mozaika"

TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU

Sūrio pyragas su mangu

Tiramisu nekeptas tortas

Šokoladinis tiramisų tortas

Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu pagal Beatą

Nekeptas varškės pyragas su grietinėle ir su sausainių pagrindu