Autentiškas itališkas tiramisu: klasikinis receptas su maskarpone ir kava

Kategorija: Desertų receptai


Autentiškas itališkas tiramisu: klasikinis receptas su maskarpone ir kava

Paskelbė:

Ingredientai

  • Labai stipri kava: 300 ml
  • Kiaušinių tryniai: 4 vnt.
  • Amareto likeris: 25 ml
  • Cukraus pudra: 50 g
  • Maskarponės sūris: 500 g
  • Biskvitiniai sausainiai: 120 g
  • Karčioji kakava: pabarstymui 

Recepto paruošimas

1. Kiaušinių paruošimas: kiaušinius trumpam panardinkite į karštą vandenį, kad sumažintumėte bakterijų riziką.

2. Kavos paruošimas: užvirinkite stiprią kavą ir palikite atvėsti.

3. Kiaušinių trynių plakimas: atskirkite trynius nuo baltymų.

4. Trynius išplakite su cukraus pudra, kol masė taps puri ir šviesi.

5. Maskarponės įmaišymas: po šaukštą įmaišykite maskarponės sūrį į trynių masę, plakdami, kol kremas taps tirštas ir vientisas.

6. Likerio įpylimas į kavą: į atvėsusią kavą įpilkite amareto likerio ir gerai išmaišykite.

7. Sausainių mirkymas: trumpai panardinkite biskvitinius sausainius į kavos ir likerio mišinį, kad jie sudrėktų, bet nepermirktų.

8. Sluoksniavimas: pasirinkite serviravimo indą arba taures.

9. Dėkite sluoksnį mirkytų sausainių, pabarstykite karčia kakava, tada užtepkite kremo sluoksnį. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus, užbaigdami kremu.

10. Galutinis pabarstymas: viršutinį kremo sluoksnį pabarstykite karčia kakava.

11. Atvėsinimas: desertą dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį, kad skoniai susijungtų ir desertas sustingtų.

12. Santrauka: Autentiškas itališkas tiramisu – tai klasikinis desertas, sujungiantis stiprios kavos, švelnaus maskarponės kremo ir lengvų biskvitinių sausainių skonius. Pasirinkę kokybiškus ingredientus ir laikydamiesi pateiktų patarimų, galėsite mėgautis šiuo gardžiu desertu namuose.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook