Autentiškas itališkas tiramisu: klasikinis receptas su maskarpone ir kava
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Labai stipri kava: 300 ml
- Kiaušinių tryniai: 4 vnt.
- Amareto likeris: 25 ml
- Cukraus pudra: 50 g
- Maskarponės sūris: 500 g
- Biskvitiniai sausainiai: 120 g
- Karčioji kakava: pabarstymui
Recepto paruošimas
1. Kiaušinių paruošimas: kiaušinius trumpam panardinkite į karštą vandenį, kad sumažintumėte bakterijų riziką.
2. Kavos paruošimas: užvirinkite stiprią kavą ir palikite atvėsti.
3. Kiaušinių trynių plakimas: atskirkite trynius nuo baltymų.
4. Trynius išplakite su cukraus pudra, kol masė taps puri ir šviesi.
5. Maskarponės įmaišymas: po šaukštą įmaišykite maskarponės sūrį į trynių masę, plakdami, kol kremas taps tirštas ir vientisas.
6. Likerio įpylimas į kavą: į atvėsusią kavą įpilkite amareto likerio ir gerai išmaišykite.
7. Sausainių mirkymas: trumpai panardinkite biskvitinius sausainius į kavos ir likerio mišinį, kad jie sudrėktų, bet nepermirktų.
8. Sluoksniavimas: pasirinkite serviravimo indą arba taures.
9. Dėkite sluoksnį mirkytų sausainių, pabarstykite karčia kakava, tada užtepkite kremo sluoksnį. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus, užbaigdami kremu.
10. Galutinis pabarstymas: viršutinį kremo sluoksnį pabarstykite karčia kakava.
11. Atvėsinimas: desertą dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį, kad skoniai susijungtų ir desertas sustingtų.
12. Santrauka: Autentiškas itališkas tiramisu – tai klasikinis desertas, sujungiantis stiprios kavos, švelnaus maskarponės kremo ir lengvų biskvitinių sausainių skonius. Pasirinkę kokybiškus ingredientus ir laikydamiesi pateiktų patarimų, galėsite mėgautis šiuo gardžiu desertu namuose.