Italškasis Tiramisu desertas
Kategorija: Desertų receptai
Italų Tiramisu – tai vienas iš populiariausių ir mėgstamiausių itališkų desertų, žinomas dėl savo švelnios, kreminės tekstūros ir puikaus skonio. Tai lengvas, bet įsimintinas desertas, kurį dažnai mėgaujasi visi, kas tik jį paragauja. Tiramisu gaminamas iš maskarponės sūrio, kava ir pamarinuotų biscuitų (ladyfingers), užpiltų kavos ir alkoholio, pavyzdžiui, marsalos arba konyako.
Šis desertas pasižymi ypatingu skonio deriniu: saldus ir švelnus, su kava suteikiama giluma ir švelniu alkoholinio gėrimo poskoniu. Italų Tiramisu – tai ideali pasirinkimas šventėms, vakarienėms su draugais ar tiesiog norint pasimėgauti skaniu ir paprastu desertu.
Ingredientai:
- Savoiardi sausainiai
- Kava (stipri, atvėsinta)
- Mascarpone sūris
- Kiaušiniai
- Cukrus
- Kakavos milteliai
- Amaretto arba kava likeris
Gaminimo eiga:
- Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
- Įmaišykite mascarpone sūrį ir amaretto ar kava likerį.
- Sausainius pamirkykite atvėsintoje kavoje.
- Dėliokite pamirkytus sausainius sluoksniu į indą.
- Ant sausainių sluoksnio užtepkite mascarpone masės.
- Pakartokite sluoksnius ir baikite mascarpone sluoksniu.
- Prieš patiekiant, užbarstykite kakavos milteliais ir atvėsinkite.
Panašūs receptai
LENGVAS IR GREITAS TIRAMISU
Šaldytas braškinis Tiramisu su maskarpone ir grietinėle
Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava
Autentiškas itališkas tiramisu: klasikinis receptas su maskarpone ir kava
Klasikinis tiramisu
Dalgona sūrio desertas
Sveikas tiramisu su rikotos ir varškės sluoksniais
Kavos tortas su biskvitu ir šokoladiniu glajumi
Tiramisu nekeptas tortas
Šokoladinis tiramisų tortas
Keto tiramisu - desertas su maskarponės sūriu be cukraus ir be miltų
Lengvas pieniškos kavos desertas su avietėmis