Kavos tortas su biskvitu ir šokoladiniu glajumi

Kategorija: Desertai


Kavos tortas su biskvitu ir šokoladiniu glajumi

Paskelbė:
12 Rugsėjo 2024

Ingredientai

Biskvitui (24 cm skersmens tortui):
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Cukrus: 1/3 stiklinės
  • Kakava: 1/3 stiklinės
  • Miltai: 1/3 stiklinės
Kavos musui (putėsiams):
  • Želatina: 1 v.š.
  • Vanduo: 2 v.š. (želatinai išbrinkinti)
  • Stipri kava: 190 ml
  • Kavos likeris (nebūtinai): 4 v.š.
  • Cukraus pudra: 3 v.š.
  • Grietinėlė (35-36% riebumo): 250 ml
  • Maskarponės sūris: 250 g
Šokoladiniam glajui:
  • Grietinėlė (35-36% riebumo): 100 ml
  • Juodasis šokoladas: 100 g
  • Sviestas: 1 v.š.
Sulaistymui ir pertepimui:

Kavos likerio arba saldinta kava

Vyšnių uogienė: 3-4 v.š.


Recepto paruošimas

1. Biskvito gamyba: Orkaitę įkaitina iki 170 laipsnių. Kiaušinius ir cukrų plakame didžiausiu greičiu, kol masė tampa standi ir patrigubėja. Įsijokite miltus ir kakavą į atskirą dubenį, tada atsargiai įmaišykite juos į kiaušinių masę.

2. Kepimo formą patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.

3. Supilkite tešlą ir kepkite apie 20 minučių arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištrauksite sausą.

4. Ataušinkite biskvitą ant grotelių.

5. Biskvito sulaistymas ir pertepimas: Ataušusį biskvitą perpjaukite horizontaliai, kad gautumėte du sluoksnius. Sulaistykite abu sluoksnius kavos likeriu ar saldinta kava ir pertepikite vyšnių uogiene.

6. Kavos putėsių gamyba: Želatiną išbrinkina šaltame vandenyje. Kol želatina brinksta, išvirkite stiprią kavą. Karštoje kavoje ištirpinkite želatiną ir supilkite kavos likerį.

7. Leiskite ataušti iki kambario temperatūros.

8. Maskarponės sūrį išplakite su cukraus pudra, tada lėtai supilkite ataušusią kavą su želatina. Grietinėlę plakite, kol taps standi, ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.

9. Torto surinkimas: Biskvito sluoksnį įdėkite atgal į atsegamą kepimo formą.

10. Užpilkite maskarponės ir kavos putėsius ant viršaus. Tortą įdėkite į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.

11. Šokoladinio glajaus gamyba: Grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant smulkinto šokolado. Pridėkite sviestą ir maišykite, kol glajus taps lygus ir vienalytis. Palikite ataušti ir tada užpilkite ant sustingusio torto paviršiaus.

12. Leiskite glajui sustingti prieš patiekiant.

13. Santrauka: Kavos tortas su biskvitu ir šokoladiniu glajumi – tai puikus desertas kavos ir šokolado mėgėjams. Skonis primena Tiramisu, tačiau su kavos likerio akcentu. Šis tortas yra ne tik skanus, bet ir sveikai subalansuotas, kai naudojamas saikingai. Jis puikiai tinka ypatingoms progoms ar tiesiog pasimėgauti desertu po vakarienės.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: