Orinukai (arba morengai)

Kategorija: Desertai


Orinukai (arba morengai)

Paskelbė:
26 Sausio 2020
Labai skanūs sausainiai - orinukai. Jiems pagaminti reikia vos 4 ingredientų. Dar galima naudoti ir pabarstukus, bet jie tikrai nėra būtini, nors ant šventinio stalo atrodo gražiau su jais. :)

Ingredientai:


    • kiaušinių baltymai: 1 stiklinės
    • cukrus: 2 stiklinių
    • citrinos rūgštelė: žiupsnelio
    • druska: keletos grūdelių
    • pabarstukai (nėra būtina)

  1. Recepto Instrukcijos:

  2. Šių orinukų esmė yra tokia, kad reikia imti 2:1 proporcijas, tai yra cukraus lygiai du kartus daugiau nei baltymų.
  3. Kiaušinių baltymus plakame su žiupsneliu druskos vis pildamos cukrų iki standžių putų, įberiame citrinos rūgstelę.
  4. Tuomet gautą masę supilame į konditerinį maišelį.
  5. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
  6. Ant jo išspaudžiame nedidelius pyragėlius (galite, jeigu norisi, pabarstyti pabarstukais).
  7. Orkaitę įkaitiname iki 100-110 laipsnių temperatūros.
  8. Džioviname orinukus-morengus orkaitėje maždaug 45 minutes, kol jie išdžius.
  9. Išdžiovintų orinukų apatines puseles galite patepti lydytu šokoladu arba šokoladiniu kremu ir sulipdyti po du.
  10. Taipogi į kiaušinių baltymų masę galite įdėti saujelę kokosų drožlių - gaunasi kokosiniai orinukai.
  11. Taipogi galite aplieti tirpintu juodu šokoladu - gausis skanūs orinukai aplieti šokoladu!
  12. Šių sausainiukų daug suvalgyti neįmanoma, bet keletas prie kavos puodelio pats tas!:) Skanaus!




Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
Orinukai (arba morengai)