Orinukai (arba morengai)
Kategorija: Desertai
Labai skanūs sausainiai - orinukai. Jiems pagaminti reikia vos 4 ingredientų. Dar galima naudoti ir pabarstukus, bet jie tikrai nėra būtini, nors ant šventinio stalo atrodo gražiau su jais. :)
Ingredientai:
- kiaušinių baltymai: 1 stiklinės
- cukrus: 2 stiklinių
- citrinos rūgštelė: žiupsnelio
- druska: keletos grūdelių
- pabarstukai (nėra būtina)
Recepto Instrukcijos:
- Šių orinukų esmė yra tokia, kad reikia imti 2:1 proporcijas, tai yra cukraus lygiai du kartus daugiau nei baltymų.
- Kiaušinių baltymus plakame su žiupsneliu druskos vis pildamos cukrų iki standžių putų, įberiame citrinos rūgstelę.
- Tuomet gautą masę supilame į konditerinį maišelį.
- Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
- Ant jo išspaudžiame nedidelius pyragėlius (galite, jeigu norisi, pabarstyti pabarstukais).
- Orkaitę įkaitiname iki 100-110 laipsnių temperatūros.
- Džioviname orinukus-morengus orkaitėje maždaug 45 minutes, kol jie išdžius.
- Išdžiovintų orinukų apatines puseles galite patepti lydytu šokoladu arba šokoladiniu kremu ir sulipdyti po du.
- Taipogi į kiaušinių baltymų masę galite įdėti saujelę kokosų drožlių - gaunasi kokosiniai orinukai.
- Taipogi galite aplieti tirpintu juodu šokoladu - gausis skanūs orinukai aplieti šokoladu!
- Šių sausainiukų daug suvalgyti neįmanoma, bet keletas prie kavos puodelio pats tas!:) Skanaus!
Raktažodžiai:
Orinukai (arba morengai)
Kiaušinius dažome natūraliai
NAMINIAI MACARONS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Šventėms – tortas „Snickers“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Šokoladinis tiramisų tortas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Klasikinis tiramisu
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Šašlykai greituoju būdu..
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Raudonojo aksomo tortas
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Sluoksniuotas pyragas