Mielinės bandelės su uogiene
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- kefyras: 1 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
- aliejus: 0,5 stiklinės
- kiaušiniai: 1
- cukrus: ~100 gramų (jei mėgstate saldžiau, galite įberti daugiau)
- sausos mielės: 11 gramų
- druska: žiupsnelio
- degtinė: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai: ~3 stiklinių (priklausomai nuo miltų rūšies)
- mėgstama uogienė: pagal skonį (naudojau vyšnių uogienę)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į šiltą kefyrą suberiame mieles ir cukrų, išmaišome.
2. Tada pilame aliejų ir degtinę, įmušame kiaušinį, beriame druską ir išmaišome iki vientisos masės.
3. Tuomet įsijojame miltus, užminkome tešlą. Gausis minkšta ir elastinga tešla.
4. Uždengiame ir paliekame šiltai maždaug 60-90 minučių, kad pakiltų.
5. Po to formuojame bandeles, į vidų pagal savo skonį įdėdami pasirinktos uogienės (norimos formos).
6. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 10-15 minučių.
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Bandelės su dešrelėmis
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių
Minkštos moliūgo bandelės
Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Mielinės spurgos su džemu
Migdolų pyragas su uogiene
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Kefyro tešla bet kuriam naminam pyragui
Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Superinės spurgos su įdaru, nuo kurių visa jūsų šeima bus kaip be galvos
Nevirta braškių uogienė
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Labai skanios spurgos
Velykinės bandelės su aguonomis
Semitai / simitai - turkiški riestainiai (beigeliai) "simit"
Minkštučiai varškės keksiukai
Brijošė su šokoladu ir apelsinais
Gardžiosios mielinės spurgos
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Paprasta ir skani slyvų uogienė