Sviestinis citrinų keksas
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Miltai: 300 g
- Sviestas: 200 g (kambario temp.)
- Cukrus: 200 g
- Kiaušiniai: 4 vnt. (kambario temp.)
- Kiaušinio tryniai: 1 vnt. (baltymą atidėti)
- Citrinos: 1 vnt.
- Kepimo milteliai: 1 arb. š.
- Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
- Sviestas: 1 valg. š. (formai ištepti)
Kiaušinio baltymai: 1 vnt.
Citrinos sultys: šiek tiek
Cukraus pudra: pagal saldumo poreikį
Recepto paruošimas
1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais dubenyje.
2. Sviestą sudėti į plakimo dubenį ir plakti iki purios masės.
3. Prie sviesto įmušti kiaušinius ir įdėti papildomą kiaušinio trynį.
4. Taip pat įberti šaukštą cukraus ir šaukštą miltų. Viską išplakti.
5. Bebaigiant plakti sudėti likusius miltus, cukrų ir vanilinį cukrų. Įtarkuoti citrinos žievelę ir dar kartą viską gerai išplakti.
6. Kekso formą ištepti riebalais ir supilti visą paruoštą tešlą.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksą kepti apie 30-40 min. Mediniu pagaliuku patikrinti ar iškepė.
8. Glajui dubenėlyje suplakti kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir šiek tiek citrinos sulčių.
9. Iškepusį keksą išimti iš formos, pilnai atvėsinti ir aplieti paruoštu glajumi.
10. Pjaustyti ir lepintis!