Šokoladinis keksas su gervuogėmis ir glajumi

Kategorija: Desertai


Šokoladinis keksas su gervuogėmis ir glajumi

Paskelbė:
05 Balandžio 2024

Ingredientai

  • kambario temperatūros sviestas: 230 gramų
  • cukrus: 2 stiklinių
  • kiaušiniai: 5 (L dydžio)
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • miltai: 3 stiklinių
  • kakava: 6 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: trupučio
  • pienas: 1 stiklinės
  • gervuogės: 1,5 stiklinės
  • susmulkintas juodas šokoladas: 100 gramų
Glazūrai / glajui:
  • bekvapis aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • juodas šokoladas: 100 gramų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių temperatūros.

2. Tuomet kekso formą patepame su sviestu bei pabarstome miltais.

3. Tada sviestą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios masės.

4. Po to į sviesto masę po vieną įmušame kiaušinius kas kartą gerai išplakdamos.

5. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais bei druska. Per kelis kartus maišydamos nedideliu greičiu į tešlą įmaišome miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais.

6. Paskui atsargiai įmaišome uogas bei susmulkintą šokoladą.

7. Tešlą sukrečiame į paruoštą formą ir kepame maždaug 80 minučių arba kol iškeps. Po to 15 minučių keksą atvėsiname formoje, o paskui - ant grotelių.

8. Glajus/glazūra: Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą su aliejumi.

9. Užpilame atvėsusį keksą šokoladiniu glajumi bei dekoruojame gervuogėmis. Lepinamės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: