Islandiškas rabarbarų trupiniuotis - pyragas su avižiniais dribsniais

Kategorija: Desertai


Islandiškas rabarbarų trupiniuotis - pyragas su avižiniais dribsniais

Paskelbė:
19 Geg. 2022
Nors šiam pyragui pagaminti islandai šiomis dienomis dažnai naudoja rabarbarų džemą (nes jį galima naudoti visus metus, skirtingai nei rabarbarus), aš tokių gaminių parduotuvėse stengiuosi nepirkti, o savo pasigaminto neturėjau, todėl laukiau rūgščiojo derliaus, kad galėčiau namie pasigaminti šį tobulą pyragą.



Ingredientai


  • Tešlai:
    • sviestas: 200 gramų
    • kvietiniai miltai: 1 stiklinės (1 stiklinė - 200 mililitrų)
    • avižiniai dribsniai: 1 stiklinės
    • migdolų miltai: 1 stiklinės
    • muskovado cukrus: 0,5 stiklinės (arba rudo, bet ne balto rafinuoto)
    • kiaušiniai: 2
    • maltas kardamonas: 0,5 stiklinės
    • tarkuotas muskato riešutas: žiupsnio
  • Įdarui:
    • rabarbarai: 4-5 kotų
    • šviežios braškės: 300 gramų
    • baltas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • maltas kardamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • migdolo drožlės: 30 gramų

Recepto paruošimas



1. Taigi, šiame rabarbarų ir braškių pyrage bus visas šaukštelis kardamono. Tik neišsigąskite tokio kiekio, jis ištirpsta kituose skoniuose, bet valgant suteikia neįkyrų, labai įdomų poskonį.
2. Ir dar vienas pastebėjimas dėl cukraus, jeigu mėgstate saldžiau, būtinai įdedame daugiau rudojo cukraus į tešlą, galima berti netgi visą pilną stiklinę.
3. Pirmiausia į šaldymo kamerą įdedame sviestą, mažiausiai 10 minučių.
4. Tešlai dubenyje šluotele arba šakute išplakame kiaušinius, suberiame cukrų ir toliau plakame, kol cukrus pilnai ištirps.
5. Kitame dubenyje sumaišome miltus ir dribsnius, prieskonius ir stambia tarka įtarkuojame sviestą. Pirštais pamaigome, kol susidarys trupiniai.
6. Tada supilame kiaušinių ir cukraus plakinį ir užminkome tešlą. Išplojame ją storu sluoksniu ant lėkštės ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių.
7. Gaminame įdarą: Rabarbarus nulupame, supjaustome 0,5 centimetro griežinėliais, taip pat supjaustome ir švarias braškes, viską beriame į prikaistuvį, kaičiame ugnį.
8. Suberiame cukrų ir maišome, kol susidarys sultys ir cukrus pradės jose tirpti.
9. Kai griežinėliai suminkštės, sutriname juos šakute arba grūstuve, nebūtinai tolygiai, gali likti mažų gabaliukų. Išjungiame kaitrą.
10. Krakmolą suberiame į nedidelį indelį, įpilame kelis šaukštus skysčio iš prikaistuvio ir maišome, kol nelieka gumuliukų, šią masę sukrečiame į rabarbarus ir kruopščiai įmaišome.
11. Po to suberiame kardamoną ir migdolo drožles. Paliekame atvėsti.
12. Pyrago formavimas ir kepimas: Kai jau viskas pakankamai atvėsę, pradedame "lidpyti" pyragą. Mano pačios mėgstamiausia kepimo forma - silikoninė romo bobos arba aukšto kekso kepimui, tokioje galite daugiau sluoksniuoti, tame jų žavesys. Jeigu tokios neturite, naudojame paprastą torto formą, tokiu atveju formavimui reikės naudoti du trečdalius tešlos - įdarą - trečdalį tešlos.
13. Aukštam pyragui į formą stambia tarka įtarkuojame trečdalį tešlos, sukrečiame pusę įdaro, vėl trečdalį tešlos, įdaras ir paskutinis trečdalis tešlos. Aš pati pastarąja kartais formuoju, dėdama plėšytus tešlos gabaliukus.
14. Formą dedame į orkaitės vidurį, jungiame 180 laipsnių temperatūros (kepimas viršus - apačia) ir kepame maždaug 40-50 minučių.
15. Pyragą atvėsiname ir dedame į šaldytuvą, geriausia, jeigu jis šaltyje pabus bent 6-7 arba net daugiau valandų.
16. Tiekiant atpjauname reikiamą gabaliukų kiekį ir pyragą tuoj pat grąžiname į šaldytuvą. Gabaliukus pabarstome cukraus pudra. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: