Velykinė pascha

Kategorija: Desertai


Velykinė pascha

Paskelbė:
12 Spalio 2022
Velykoms lietuviai tikrai neturi tiek daug tradicinių kepinių kaip Kalėdoms. Mielinių pynių mes nekepame, bobų taip pat nelabai, gal dažniausiai pas mus pasikartojantis būdavo Miglės tortas, nes toks spalvotas nuo džiovintų vaisių.

Paskutiniais metais bedėliojant Velykų meniu mintis užkliuvo už rusų tradicinio Velykų patiekalo, kuris pavadintas Pascha. Nesu tikrai ar tai pyragas, ar labiau varškės kremas, ar tiesiog desertas, bet itin norėjau išmėginti, ir jeigu gausis, pasidalinti su Jumis visais.


Ingredientai



  • riebesnė varškė: 1 kilogramo (aš naudojau tą parduodamą “plytomis”, regis, Žemaitijos pieno)
  • razinos: 200 gramų
  • romas: razinoms pamerkti
  • kiti džiovinti vaisiai: 200 gramų (ananasų, papajų, mangų, spanguolių, abrikosų ir kitų, ką mėgstate)
  • migdolų drožlės: 100 gramų
  • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
  • cukrus: 8 valgomųjų šaukštų
  • grietinėlė: 400 mililitrų
  • vanilės ankštis ar milteliai (ne cukrus)

Recepto paruošimas



1. Iš anksto užmerkiame razinas rome, kad spėtų prisisotinti skonio.
2. Varškę, jei ji drėgnesnė, išgręžiame per merliuką arba paliekame nuvarvėti sietelyje, jei ne, sutriname šakute, paskui brenderiu, kad nebūtų grūdelių.
3. Sviestą iš šaldytuvo ištraukiame anksčiau, kad suminkštėtų ir būtų lengva jį ištrinti su cukrumi. Gerai ištriname mediniu šaukštu, tada įdedame šiek tiek varškės ir sumaišome, tada dar šiek tiek, o galiausiai sumaišome viską.
4. Sudedame į ją nusausintas razinas, kitus smulkiai pjaustytus džiovintus vaisius, migdolų drožles ir gerai išmaišome. Vaisių galime dėti ir kiek daugiau, tik nepadauginkime, nes jei bus vien vaisiai sunku bus gražiai pjaustyti.
5. Vanilės ankštį perpjauname ir grūdelius sudedame į varškės masę, arba naudojame jau paruoštus vanilės miltelius (jei jau naudosite vanilinį cukrų, tada į sviestą cukraus dėkite mažiau, kad nebūtų per saldu).
6. Grietinę išplakame iki tirštos masės ir taip pat įmaišome į varškę.
7. Paimame norimos formos indą, kad būtų gražu patiekti. Išklojame į maistine plėvele, sudedame varškę ir papliekame 14 valandų ar net ilgiau šaldytuve. Ir viskas – visai nesunku ir labai skanu.
8. Patebėjimas. Tik neapsigaukite, nors varškė šiame deserte ir dominuoja, tai vis vien desertas, o ne sveikuolių maistas :))
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: