Biskvitiniai grybukai

Kategorija: Desertai


Biskvitiniai grybukai

Paskelbė:
18 Vasario 2022
Visa mano šeima labai ir labai mėgsta tokius biskvitinius grybukus. Jie tiesiog nuostabūs, daugiau žodžių apie juos net nereikia.



Ingredientai



  • cukrus: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3 L dydžio (jeigu mažesni - 4)
  • grietinė: 200 gramų
  • miltai: 400 gramų
  • tirpintas sviestas: 150 gramų
  • vanilinis cukrus: 5 gramų
  • kepimo milteliai: 5 gramų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudėk grietinę ir išmaišyk.
2. Tada sudėk kartu persijotus miltus su kepimo milteliais - įmaišyk šaukštu. Po to supilk sviestą, išmaišyk ir kepk.
3. Šaukšteliu visai nepatariu dėti, nes gaunasi ganėtinai didelis žaidimas, kol sudėsi vienus, kiti jau jau bus labai iškilę.
4. Jei neturi konditerinio maišelio, tai geriausia įsidėk į tvirtesnį celofaninį maišelį tešlos, vieną kampą prakirpk ir išspausk.
5. Keptuvė prieš tai būtinai gerai įkaitink.
6. Aš pati tešlą pradedu dėti į "kepurėlės" vietą, tuomet spausdama einu link grybuko kotelio galo. Bet čia kiekviena gali pasirinkti kaip jai yra patogiau.
7. Tešlos dėk tik tiek, kad tilptų į formelę, nereikia, kad būtų virš, nes tuomet iš formos išeis daug, o mes to visai nenorime.
8. Kai jau užpildai grybukus tešla - uždaryk keptuvę, suskaičiuok lėtai iki 10 ir apversk kita puse.
9. Tuomet jau lauk kokias 2-3 minutes. Priklausys ant kokio stiprumo ugnies kepsi. Geriausia, kad būtų kiek didesnė liepsna, tuomet greičiau viskas vyksta.
10. Dekoruok pagal savo norus ir fantaziją (galima to ir nedaryti). Lepinkis!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: