Biskvitiniai grybukai
Kategorija: Desertų receptai

Visa mano šeima labai ir labai mėgsta tokius biskvitinius grybukus. Jie tiesiog nuostabūs, daugiau žodžių apie juos net nereikia.
1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudėk grietinę ir išmaišyk.
2. Tada sudėk kartu persijotus miltus su kepimo milteliais - įmaišyk šaukštu. Po to supilk sviestą, išmaišyk ir kepk.
3. Šaukšteliu visai nepatariu dėti, nes gaunasi ganėtinai didelis žaidimas, kol sudėsi vienus, kiti jau jau bus labai iškilę.
4. Jei neturi konditerinio maišelio, tai geriausia įsidėk į tvirtesnį celofaninį maišelį tešlos, vieną kampą prakirpk ir išspausk.
5. Keptuvė prieš tai būtinai gerai įkaitink.
6. Aš pati tešlą pradedu dėti į "kepurėlės" vietą, tuomet spausdama einu link grybuko kotelio galo. Bet čia kiekviena gali pasirinkti kaip jai yra patogiau.
7. Tešlos dėk tik tiek, kad tilptų į formelę, nereikia, kad būtų virš, nes tuomet iš formos išeis daug, o mes to visai nenorime.
8. Kai jau užpildai grybukus tešla - uždaryk keptuvę, suskaičiuok lėtai iki 10 ir apversk kita puse.
9. Tuomet jau lauk kokias 2-3 minutes. Priklausys ant kokio stiprumo ugnies kepsi. Geriausia, kad būtų kiek didesnė liepsna, tuomet greičiau viskas vyksta.
10. Dekoruok pagal savo norus ir fantaziją (galima to ir nedaryti). Lepinkis!
Ingredientai
- cukrus: 200 gramų
- kiaušiniai: 3 L dydžio (jeigu mažesni - 4)
- grietinė: 200 gramų
- miltai: 400 gramų
- tirpintas sviestas: 150 gramų
- vanilinis cukrus: 5 gramų
- kepimo milteliai: 5 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudėk grietinę ir išmaišyk.
2. Tada sudėk kartu persijotus miltus su kepimo milteliais - įmaišyk šaukštu. Po to supilk sviestą, išmaišyk ir kepk.
3. Šaukšteliu visai nepatariu dėti, nes gaunasi ganėtinai didelis žaidimas, kol sudėsi vienus, kiti jau jau bus labai iškilę.
4. Jei neturi konditerinio maišelio, tai geriausia įsidėk į tvirtesnį celofaninį maišelį tešlos, vieną kampą prakirpk ir išspausk.
5. Keptuvė prieš tai būtinai gerai įkaitink.
6. Aš pati tešlą pradedu dėti į "kepurėlės" vietą, tuomet spausdama einu link grybuko kotelio galo. Bet čia kiekviena gali pasirinkti kaip jai yra patogiau.
7. Tešlos dėk tik tiek, kad tilptų į formelę, nereikia, kad būtų virš, nes tuomet iš formos išeis daug, o mes to visai nenorime.
8. Kai jau užpildai grybukus tešla - uždaryk keptuvę, suskaičiuok lėtai iki 10 ir apversk kita puse.
9. Tuomet jau lauk kokias 2-3 minutes. Priklausys ant kokio stiprumo ugnies kepsi. Geriausia, kad būtų kiek didesnė liepsna, tuomet greičiau viskas vyksta.
10. Dekoruok pagal savo norus ir fantaziją (galima to ir nedaryti). Lepinkis!
Panašūs receptai

Cinamoninė duona

DESERTAS: RUDIS SU "OREO" SAUSAINIAIS

Šokoladinis rudis - brownie pyrago receptas su Oreo sausainiais

IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI

Grybukai

Spurgos su kefyru

Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis

KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)

Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis

Nepaprastas varškės pyragas

Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu