Biskvitiniai grybukai
Kategorija: Desertai
Visa mano šeima labai ir labai mėgsta tokius biskvitinius grybukus. Jie tiesiog nuostabūs, daugiau žodžių apie juos net nereikia.
1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudėk grietinę ir išmaišyk.
2. Tada sudėk kartu persijotus miltus su kepimo milteliais - įmaišyk šaukštu. Po to supilk sviestą, išmaišyk ir kepk.
3. Šaukšteliu visai nepatariu dėti, nes gaunasi ganėtinai didelis žaidimas, kol sudėsi vienus, kiti jau jau bus labai iškilę.
4. Jei neturi konditerinio maišelio, tai geriausia įsidėk į tvirtesnį celofaninį maišelį tešlos, vieną kampą prakirpk ir išspausk.
5. Keptuvė prieš tai būtinai gerai įkaitink.
6. Aš pati tešlą pradedu dėti į "kepurėlės" vietą, tuomet spausdama einu link grybuko kotelio galo. Bet čia kiekviena gali pasirinkti kaip jai yra patogiau.
7. Tešlos dėk tik tiek, kad tilptų į formelę, nereikia, kad būtų virš, nes tuomet iš formos išeis daug, o mes to visai nenorime.
8. Kai jau užpildai grybukus tešla - uždaryk keptuvę, suskaičiuok lėtai iki 10 ir apversk kita puse.
9. Tuomet jau lauk kokias 2-3 minutes. Priklausys ant kokio stiprumo ugnies kepsi. Geriausia, kad būtų kiek didesnė liepsna, tuomet greičiau viskas vyksta.
10. Dekoruok pagal savo norus ir fantaziją (galima to ir nedaryti). Lepinkis!
Ingredientai
- cukrus: 200 gramų
- kiaušiniai: 3 L dydžio (jeigu mažesni - 4)
- grietinė: 200 gramų
- miltai: 400 gramų
- tirpintas sviestas: 150 gramų
- vanilinis cukrus: 5 gramų
- kepimo milteliai: 5 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudėk grietinę ir išmaišyk.
2. Tada sudėk kartu persijotus miltus su kepimo milteliais - įmaišyk šaukštu. Po to supilk sviestą, išmaišyk ir kepk.
3. Šaukšteliu visai nepatariu dėti, nes gaunasi ganėtinai didelis žaidimas, kol sudėsi vienus, kiti jau jau bus labai iškilę.
4. Jei neturi konditerinio maišelio, tai geriausia įsidėk į tvirtesnį celofaninį maišelį tešlos, vieną kampą prakirpk ir išspausk.
5. Keptuvė prieš tai būtinai gerai įkaitink.
6. Aš pati tešlą pradedu dėti į "kepurėlės" vietą, tuomet spausdama einu link grybuko kotelio galo. Bet čia kiekviena gali pasirinkti kaip jai yra patogiau.
7. Tešlos dėk tik tiek, kad tilptų į formelę, nereikia, kad būtų virš, nes tuomet iš formos išeis daug, o mes to visai nenorime.
8. Kai jau užpildai grybukus tešla - uždaryk keptuvę, suskaičiuok lėtai iki 10 ir apversk kita puse.
9. Tuomet jau lauk kokias 2-3 minutes. Priklausys ant kokio stiprumo ugnies kepsi. Geriausia, kad būtų kiek didesnė liepsna, tuomet greičiau viskas vyksta.
10. Dekoruok pagal savo norus ir fantaziją (galima to ir nedaryti). Lepinkis!
DESERTAS: RUDIS SU "OREO" SAUSAINIAIS
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Grybukai
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
BLYNAI SU RICOTTA
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
Sausainiai VILNIUS su glajumi
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Žagarėliai
Jautienos befstrogenas
Tortas „Plombyras“
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Purūs varškėčiai su bananais
Klasikinis tiramisu
Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Bemielės tešlos pica