Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu

Kategorija: Desertai


Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu

Paskelbė:
13 Lapkričio 2022
Labai gerai pamenu, kad kai vaikystėje mama ruošdavo keksus, aš niekada nebuvau jų mėgėja, nes jie būdavo ganėtinai sausi, niekuo neypatingi, tešla negardi, kieta, kaip sako, net "netirpo burnoje". Lygiai tokie patys keksai būdavo parduotuvės lentynose. Na, išimtis - tie gražiuose pakuotėse keksai, kurių galiojimo laikas ~du metai ir valgydamas net gali užuosti chemiją. Bet vaniliniams keksiukams su sviestiniu net ir tie neprilygsta. Itin minkšti, kvepiantys tikra vanile, drėgni bei tiesiog akimirksniu pradingstantys nuo stalo. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs! :)



Ingredientai



  • Keksiukams:
    • cukrus: 225 gramų
    • vanilės ankštys: 1
    • miltai: 175 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kambario temperatūros sviestas: 60 gramų
    • kambario temperatūros kiaušiniai: 2
    • riebi grietinė: 75 gramų
    • augalinis arba rapsų aliejus: 60 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
    • nenugriebtas pienas: 160 mililitrų
  • Sviestiniam kremui:
    • cukraus pudra: ~100-150 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 115 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų (arba neriebi grietinėlė)
    • maistiniai dažai (aš pati naudojau raudonus, jeigu vengiate chemijos - nededame dažų, natūrali spalva bus kreminė; spalva priklauso nuo sviesto)


Recepto paruošimas



1. Keksiukai: Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
2. Nedideliame inde sumaišykite cukrų ir vanilės sėklytes iš ankšties.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, tuomet į mišinį sudėkite cukraus bei vanilės sėklų mišinį.
4. Gerai išmaišę, dėkite kambario temperatūros sviestą ir mikserio pagalba maišykite tol, kol gausite panašią į trupinius masę.
5. Atskirame inde suplakite kiaušinius, grietinę, aliejų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Visą šią kiaušinių masę sumaišykite su miltų ir sviesto mase. Lėtai maišydami supilkite pieną. Gausite ganėtinai skystą tešlą.
6. Masę dėkite į keksiukų popierėlius formoje ir kepkite maždaug 14 minučių. Po 14 minučių mediniu pagaliuku patikrinkite ar keksiukai jau yra iškepę, jeigu keksai dar neiškepę palikite dar 2 minutėms ir tuomet dar kartą patikrinkite.
7. Iškepusius keksiukus, išimkite iš kepimo formos ir palikite ramiai atvėsti.
8. Sviestinis kremas: Mikseriu išsukite sviestą iki kreminės tekstūros. Dėkite vanilės ekstraktą ir dar kartą išmaišykite. Dalimis įmaišykite cukraus pudrą.
9. Į gautą masę įpilkite pieną arba grietinėlę ir plakite iki norimo standumo.
10. Pastebėjimas: Kuo daugiau pudros yra naudojama, tuo standesnis, kietesnis kremas; kuo daugiau pieno, tuo lengvesnis, skystesnis kremas.
11. Jeigu norisi, įdėkite maistinių dažų
12. Gautą kremą mentelės arba konditerinio švirkšto/maišelio pagalba tepkite ant atvėsusių keksiukų.
13. Keksiukus galite papuošti pabarstukais arba šokoladinėmis figūrėlėmis, pavyzdžiui, ištirpinti keletą gabaliukų juodojo šokolado, ant kepimo popieriaus konditerinio maišelio pagalba išpiešti norimų figūrų, palaukti kol sustingsta bei susmaigstyti ant kremu papuoštų keksiukų. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: