Cinamoninė duona
Kategorija: Desertai
Labai, labai ir net labai mūsų šeimoje pamiltas saldumynas. Mano vaikai jį vadina cinamono sodyba, nes iškepus jis tikrai panašus į kažkokį tai pastatą. Žinoma, ne pavadinimas jame yra svarbiausia, o tas geras skonis, kuris patiks visiems cinamono mėgėjams.
1. Iš pradžių dubenyje išmaišyk dvi stiklines miltų, cukrų, sausas mieles bei druską. Sviesta išlydyk, po to įpilk pieno. Nuimk nuo ugnies, įdėk vanilės aromatą bei vandens. Atskirame inde išplak kiaušinius.
2. Tuomet sviesto, pieno bei vandens masę įpilk į sausų ingredientų dubenį, šaukštu viską gerai išmaišyk. Į šitą masę įdėk išplaktus kiaušinius bei vėl gerai išmaišyk. Paskui įdėk likusius miltus bei minkyk tešlą, kuri truputį dar lips prie rankų.
3. Tešlą palik maždaug 30-60 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų (turėtų ženkliai padidinti savo tūrį).
4. Tada stalviršį pabarstyk dviem šaukštais miltų bei kočiok tešlą, iškočiok stačiakampį.
5. Išlydyk sviestą, jį atvėsink bei patepk paruoštą stačiakampį. Cukrų, cinamoną bei maltą muskatą sumaišyk atskirame dubenėlyje. Paruošta mase apibarstyk sviestu pateptą stačiakampį. Supjaustyk jį juostomis (man gavosi 5 juostos). Uždėk jas viena ant kitos. Paskui supjaustyk į lygias dalis (man pačiai jų gaunasi 14 vnt.). Kepimo formą išklok su folija bei sudėk juosteles vieną šalia kitos. Vėl palik maždaug 30-45 minučių, kad pakiltų.
6. Na o dabar kepk iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
7. Skanauk su kavos puodeliu!
Ingredientai
- Tešlai:
- miltų: 2,75 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
- cukraus: 0,75 stiklinės
- sausų mielių: 7 gramų
- druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sviesto: 50 gramų
- pieno: trečdalio stiklinės
- vandens: ketvirtadalio stiklinės
- kiaušinių: 2 didelių
- vanilės aromato: 1 arbatinio šaukštelio
- Cinamono sluoksniui:
- cukraus: 1 stiklinės
- cinamono: 2 arbatinių šaukštelių
- malto muskato: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sviesto: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dubenyje išmaišyk dvi stiklines miltų, cukrų, sausas mieles bei druską. Sviesta išlydyk, po to įpilk pieno. Nuimk nuo ugnies, įdėk vanilės aromatą bei vandens. Atskirame inde išplak kiaušinius.
2. Tuomet sviesto, pieno bei vandens masę įpilk į sausų ingredientų dubenį, šaukštu viską gerai išmaišyk. Į šitą masę įdėk išplaktus kiaušinius bei vėl gerai išmaišyk. Paskui įdėk likusius miltus bei minkyk tešlą, kuri truputį dar lips prie rankų.
3. Tešlą palik maždaug 30-60 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų (turėtų ženkliai padidinti savo tūrį).
4. Tada stalviršį pabarstyk dviem šaukštais miltų bei kočiok tešlą, iškočiok stačiakampį.
5. Išlydyk sviestą, jį atvėsink bei patepk paruoštą stačiakampį. Cukrų, cinamoną bei maltą muskatą sumaišyk atskirame dubenėlyje. Paruošta mase apibarstyk sviestu pateptą stačiakampį. Supjaustyk jį juostomis (man gavosi 5 juostos). Uždėk jas viena ant kitos. Paskui supjaustyk į lygias dalis (man pačiai jų gaunasi 14 vnt.). Kepimo formą išklok su folija bei sudėk juosteles vieną šalia kitos. Vėl palik maždaug 30-45 minučių, kad pakiltų.
6. Na o dabar kepk iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
7. Skanauk su kavos puodeliu!
Raktažodžiai:
miltai, cukrus, mieles, duona, cinamonine duona, druska, sviestas, pienas, kiausiniai, vanilės ekstraktas, muskatas
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis
DESERTAS: RUDIS SU "OREO" SAUSAINIAIS
Grietininiai vafliai su cinamonu
Rosettes (rozetės) - traškūs ir saldūs sausainiai
Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais
Mielinės spurgos su džemu
Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
Prancūziškas skrebutis su karamelizuotais abrikosais
Kiaušininis migdolų likeris
Bandelės su lašinukais
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Red velvet tortas su švelniu kremu
Kukurūzinis bananų pyragas
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Bynai su maskarpone
Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę
Blynai su maskarpone
VEGANIŠKAS UŽKANDIS SU OBUOLIAIS
Veganiška bananų duona - pyragas
Paprasčiausias ir skaniausias nekeptas desertas
BLYNAI SU RICOTTA
Argentiniešiki sausainiai - verti didžiausių pagyrų!
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių