Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele

Kategorija: Desertai


Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele

Paskelbė:
25 Lapkričio 2022
Tikriausiai paskutinis kriaušių pyragas šiais metais, nes tos kriaušės, kurios dar nesupuvo, labai suminkštėjo... Trumpai tariant šiandien susirinkau paskutines kriaušes ir traukiu paskutinį numatytą grietininio kriaušių pyrago receptą su maskarpone ir laimo rūgštele. Pavyko jis tiesiog fantastiškai gerai. Jau šiandien rekomenduoju pasilepinti šiuo fantastišku desertu. Skanu iki negalėjimo! ?



Ingredientai



  • Pirmam sluoksniui:
    • kriaušės: 5-6 didelės
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 70 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • Antram sluoksniui:
    • maskarponės sūris: 250 gramų (aš dėjau kreminės varškės)
    • grietinė: 150 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • laimo vaisiai: 1


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Tada pašlakstykite laimo vaisiaus sultimis (prieš tai nutarkuokite žievelę antram pyrago sluoksniui) ir palikite pastovėti kelias minutes.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Tešlą sumaišykite su kriaušėmis ir dėkite į apvalią kepimo formą nusegamu dugnu, išklotą su kepimo popieriumi.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol paviršius pagelsta.
6. Per tą laiką, kol pirmas sluoksnis kepa, dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, grietinę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir laimo žievelę, šią masę pilkite ant 40 minučių kepusio pyrago viršaus.
7. Kepkite dar maždaug 15-20 minučių, sumažinus kaitrą iki 130-140 laipsnių.
8. Atvėsinkite orkaitėje.
9. Prieš patiekdami, pyragą papuoškite laimo skiltelėmis ir mėtomis. Skanaukite!
10. Pastebėjimas: Kažkodėl antras sluoksnis man šį kartą kepė gerokai ilgiau, net padidinau kaitrą... todėl rekomenduočiau pirmąjį sluoksnį kepti trumpiau, nes antras keps ilgiau (kad neperkeptų)... o gal tiesiog reikėjo laiku išjungti orkaitę ir palaukti kol pyragas pilnai atvės, viskas būtų buvę gerai... Trumpai tariant, rekomenduoju truputį stebėti visą procesą ir galbūt atsižvelgti į mano rekomendaciją... bet kokiu atveju, pyragas neperkepė, ko labai bijojau, ir buvo tikrai labai skanus. ?
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: