Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele
Kategorija: Desertai
Tikriausiai paskutinis kriaušių pyragas šiais metais, nes tos kriaušės, kurios dar nesupuvo, labai suminkštėjo... Trumpai tariant šiandien susirinkau paskutines kriaušes ir traukiu paskutinį numatytą grietininio kriaušių pyrago receptą su maskarpone ir laimo rūgštele. Pavyko jis tiesiog fantastiškai gerai. Jau šiandien rekomenduoju pasilepinti šiuo fantastišku desertu. Skanu iki negalėjimo! ?
1. Pirmiausia kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Tada pašlakstykite laimo vaisiaus sultimis (prieš tai nutarkuokite žievelę antram pyrago sluoksniui) ir palikite pastovėti kelias minutes.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Tešlą sumaišykite su kriaušėmis ir dėkite į apvalią kepimo formą nusegamu dugnu, išklotą su kepimo popieriumi.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol paviršius pagelsta.
6. Per tą laiką, kol pirmas sluoksnis kepa, dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, grietinę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir laimo žievelę, šią masę pilkite ant 40 minučių kepusio pyrago viršaus.
7. Kepkite dar maždaug 15-20 minučių, sumažinus kaitrą iki 130-140 laipsnių.
8. Atvėsinkite orkaitėje.
9. Prieš patiekdami, pyragą papuoškite laimo skiltelėmis ir mėtomis. Skanaukite!
10. Pastebėjimas: Kažkodėl antras sluoksnis man šį kartą kepė gerokai ilgiau, net padidinau kaitrą... todėl rekomenduočiau pirmąjį sluoksnį kepti trumpiau, nes antras keps ilgiau (kad neperkeptų)... o gal tiesiog reikėjo laiku išjungti orkaitę ir palaukti kol pyragas pilnai atvės, viskas būtų buvę gerai... Trumpai tariant, rekomenduoju truputį stebėti visą procesą ir galbūt atsižvelgti į mano rekomendaciją... bet kokiu atveju, pyragas neperkepė, ko labai bijojau, ir buvo tikrai labai skanus. ?
Ingredientai
- Pirmam sluoksniui:
- kriaušės: 5-6 didelės
- kiaušiniai: 3
- sviestas: 70 gramų
- miltai: 100 gramų
- rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- Antram sluoksniui:
- maskarponės sūris: 250 gramų (aš dėjau kreminės varškės)
- grietinė: 150 gramų
- kiaušiniai: 1
- vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- laimo vaisiai: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Tada pašlakstykite laimo vaisiaus sultimis (prieš tai nutarkuokite žievelę antram pyrago sluoksniui) ir palikite pastovėti kelias minutes.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Tešlą sumaišykite su kriaušėmis ir dėkite į apvalią kepimo formą nusegamu dugnu, išklotą su kepimo popieriumi.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol paviršius pagelsta.
6. Per tą laiką, kol pirmas sluoksnis kepa, dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, grietinę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir laimo žievelę, šią masę pilkite ant 40 minučių kepusio pyrago viršaus.
7. Kepkite dar maždaug 15-20 minučių, sumažinus kaitrą iki 130-140 laipsnių.
8. Atvėsinkite orkaitėje.
9. Prieš patiekdami, pyragą papuoškite laimo skiltelėmis ir mėtomis. Skanaukite!
10. Pastebėjimas: Kažkodėl antras sluoksnis man šį kartą kepė gerokai ilgiau, net padidinau kaitrą... todėl rekomenduočiau pirmąjį sluoksnį kepti trumpiau, nes antras keps ilgiau (kad neperkeptų)... o gal tiesiog reikėjo laiku išjungti orkaitę ir palaukti kol pyragas pilnai atvės, viskas būtų buvę gerai... Trumpai tariant, rekomenduoju truputį stebėti visą procesą ir galbūt atsižvelgti į mano rekomendaciją... bet kokiu atveju, pyragas neperkepė, ko labai bijojau, ir buvo tikrai labai skanus. ?
Raktažodžiai:
kriauses, kiausiniai, sviestas, pyragas, cukrus, kepimo milteliai, maskarpones suris, grietine
Karamelizuotos kriaušės
Sveikas kriaušių ir špinatų kokteilis su kokosų pienu pusryčiams
Kriaušių kompotas žiemai su citrinomis
Kriaušių ir mėlynojo sūrio užkandžiai
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Superiniai varškėčiai su razinų ir kivi padažu
Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas
Kažkas naujo: Vištienos salotos su mėtomis ir agurkais
Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Nealkoholinis imbierinis limonadas
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Mano virtuvės sensacija: gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas
Takų skonio avokadai su malta mėsa
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu
Fast food - Meksikietiškos tostados su plėšyta kiauliena
Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Nerealiai gardus šokoladinis Gineso alaus pyragas, nustebino ne vieną
Trupininis rabarbarų pyragas
Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje
Pyragas su maskarpone