Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis

Kategorija: Desertai


Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis

Paskelbė:
09 Spalio 2022
Keksiukai yra vieni iš pačių mėgstamiausių mano kepinių. Jie ganėtinai greitai pasigamina, o ir pačio darbo labai nedaug, tad ilgai nereikia sukinėtis virtuvėje. Taip pat juos labai mėgsta mano dukrytės, nes itin patogu su keksiuku rankoje ir į kiemą bėgti žaisti.

Kai sugalvojau išsikepti šiuos keksiukus dukrytės paprašė, kad nebarstyčiau ant jų daugybės trupinių. Todėl ir gavosi tokie pusiau berti, pusiau lyg ir ne. Bet skonis labai geras. Gaila, kad tik vaizdą ne visai pavyko išgauti tokį, apie kurį svajojau.

Iš nurodytų ingredientų kiekių pavyko iškepti 14 keksiukų.



Ingredientai



  • Keksiukų tešlai:
    • sviestas: 85 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • rudas cukrus: 75 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • graikiškas jogurtas: 215 gramų
    • miltai: 130 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • šilauogės: 75 gramų 
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto (šilauogių apvoliojimui)
  • Trupiniams:
    • miltai: 50 gramų
    • rudas cukrus: 50 gramų
    • druska: žiupsnio
    • sviestas: 35 gramų
    • migdolų riekelės: 15 gramų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su abiejų rūšių cukrumi ir vanilinu.
2. Sviestą ištirpinkite. Šiek tiek pravėsusį supilkite į kiaušinių plakinį.
3. Sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę ir graikišką jogurtą. Gerai išmaišykite.
4. Įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais bei druska.
5. Šilauoges apvoliokite miltuose ir įmaišykite į tešlą.
6. Pilkite į keksiukų formeles užpildydami ne iki pat viršaus, o tik tris ketvirtadalius formelių.
7. Trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, druską ir migdolų riekeles. Užpilkite tirpintu sviestui ir patrinkite pirštais, kol susidarys trupiniai. Jais pabarstykite keksiukus.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: