Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
Kategorija: Desertai
Keksiukai yra vieni iš pačių mėgstamiausių mano kepinių. Jie ganėtinai greitai pasigamina, o ir pačio darbo labai nedaug, tad ilgai nereikia sukinėtis virtuvėje. Taip pat juos labai mėgsta mano dukrytės, nes itin patogu su keksiuku rankoje ir į kiemą bėgti žaisti.
Kai sugalvojau išsikepti šiuos keksiukus dukrytės paprašė, kad nebarstyčiau ant jų daugybės trupinių. Todėl ir gavosi tokie pusiau berti, pusiau lyg ir ne. Bet skonis labai geras. Gaila, kad tik vaizdą ne visai pavyko išgauti tokį, apie kurį svajojau.
Iš nurodytų ingredientų kiekių pavyko iškepti 14 keksiukų.
1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su abiejų rūšių cukrumi ir vanilinu.
2. Sviestą ištirpinkite. Šiek tiek pravėsusį supilkite į kiaušinių plakinį.
3. Sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę ir graikišką jogurtą. Gerai išmaišykite.
4. Įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais bei druska.
5. Šilauoges apvoliokite miltuose ir įmaišykite į tešlą.
6. Pilkite į keksiukų formeles užpildydami ne iki pat viršaus, o tik tris ketvirtadalius formelių.
7. Trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, druską ir migdolų riekeles. Užpilkite tirpintu sviestui ir patrinkite pirštais, kol susidarys trupiniai. Jais pabarstykite keksiukus.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
Kai sugalvojau išsikepti šiuos keksiukus dukrytės paprašė, kad nebarstyčiau ant jų daugybės trupinių. Todėl ir gavosi tokie pusiau berti, pusiau lyg ir ne. Bet skonis labai geras. Gaila, kad tik vaizdą ne visai pavyko išgauti tokį, apie kurį svajojau.
Iš nurodytų ingredientų kiekių pavyko iškepti 14 keksiukų.
Ingredientai
- Keksiukų tešlai:
- sviestas: 85 gramų
- cukrus: 50 gramų
- rudas cukrus: 75 gramų
- kiaušiniai: 1
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos žievelė: iš 1 vnt.
- graikiškas jogurtas: 215 gramų
- miltai: 130 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- šilauogės: 75 gramų
- miltai: 1 valgomojo šaukšto (šilauogių apvoliojimui)
- Trupiniams:
- miltai: 50 gramų
- rudas cukrus: 50 gramų
- druska: žiupsnio
- sviestas: 35 gramų
- migdolų riekelės: 15 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su abiejų rūšių cukrumi ir vanilinu.
2. Sviestą ištirpinkite. Šiek tiek pravėsusį supilkite į kiaušinių plakinį.
3. Sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę ir graikišką jogurtą. Gerai išmaišykite.
4. Įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais bei druska.
5. Šilauoges apvoliokite miltuose ir įmaišykite į tešlą.
6. Pilkite į keksiukų formeles užpildydami ne iki pat viršaus, o tik tris ketvirtadalius formelių.
7. Trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, druską ir migdolų riekeles. Užpilkite tirpintu sviestui ir patrinkite pirštais, kol susidarys trupiniai. Jais pabarstykite keksiukus.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
Raktažodžiai:
cukrus, sviestas, rudas cukrus, keksai, jogurtas, graikiskas jogurtas, silauoges, miltai, kepimo milteliai, druska, migdolu riekeles
Minkštučiai varškės keksiukai
Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Veganiški keksiukai su razinomis
Purūs veganiški akvafabos blynai
Karameliniai keksiukai
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Kavos keksiukai
Keksiukai su Nutella
Avižinių dribsnių duona su graikišku jogurtu kepta orkaitėje
Kondencuoto pieno keksiukai
Lavašo traškučiai
Patel ("Pasteis") de Nata - portugališki pyragaičiai
Naminiai ledai Snickers su riešutų sviestu, bananais ir graikišku jogurtu
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
Skanūs, paprasti ir sveiki varškėčiai su aguonomis
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
Japoniški įdaryti kiaušiniai su šoninės traškučiais
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele