Itališkas desertas Panna cotta
Kategorija: Desertų receptai
2 porcijoms reikės:
- 1 stiklinės grietinėlės (30 proc.)
- 50 g cukraus
- 1 šaukšto želatinos
- poros šaukštų vandens
- šaukštelio vanilinio cukraus
- trintų braškių, kivių papuošti
- Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti valandai išbrinkti. Po to pašildyti vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps.
- Grietinėlę įpilti į puodą, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, maišant užvirinti. Sumažinti ugnį, įpilti ištirpintą želatiną, gerai išmaišyti. Nevirinti.
- Grietinėlę išpilstyti į formeles ar stiklines ir įdėti į šaldytuvą 3-4 valandoms sustingti.
- Prieš patiekiant užpilti trintomis braškėmis, papuošti kiviais.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
braškės, cukrus, grietinėlė, valentino diena, vanilinis cukrus, želatina, desertas, italiskas desertas
Panašūs receptai
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
Panna cotta su uogų padažu
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Braškinė Panna cotta su pasukomis
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Šokoladinis karamelinis pyragas
Kavos panna cotta su karamelizuotomis kriaušėmis
Tiramisu nekeptas tortas
Panakota su apelsinine žele
Panakota su uogomis
ispaniškas desertas
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu