Itališkas desertas Panna cotta
Kategorija: Desertų receptai

2 porcijoms reikės:
- 1 stiklinės grietinėlės (30 proc.)
- 50 g cukraus
- 1 šaukšto želatinos
- poros šaukštų vandens
- šaukštelio vanilinio cukraus
- trintų braškių, kivių papuošti
- Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti valandai išbrinkti. Po to pašildyti vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps.
- Grietinėlę įpilti į puodą, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, maišant užvirinti. Sumažinti ugnį, įpilti ištirpintą želatiną, gerai išmaišyti. Nevirinti.
- Grietinėlę išpilstyti į formeles ar stiklines ir įdėti į šaldytuvą 3-4 valandoms sustingti.
- Prieš patiekiant užpilti trintomis braškėmis, papuošti kiviais.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
braškės, cukrus, grietinėlė, valentino diena, vanilinis cukrus, želatina, desertas, italiskas desertas
Panašūs receptai

Nekeptas tortas su kondensuotu pienu

Panna cotta su uogų padažu

“Bounty” – nekeptas varškės tortas

Braškinė Panna cotta su pasukomis

Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais

Šokoladinis karamelinis pyragas

Kavos panna cotta su karamelizuotomis kriaušėmis

Tiramisu nekeptas tortas

Panakota su apelsinine žele

Panakota su uogomis

ispaniškas desertas

Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu