Itališkas desertas Panna cotta
Kategorija: Desertai
2 porcijoms reikės:
- 1 stiklinės grietinėlės (30 proc.)
- 50 g cukraus
- 1 šaukšto želatinos
- poros šaukštų vandens
- šaukštelio vanilinio cukraus
- trintų braškių, kivių papuošti
- Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti valandai išbrinkti. Po to pašildyti vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps.
- Grietinėlę įpilti į puodą, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, maišant užvirinti. Sumažinti ugnį, įpilti ištirpintą želatiną, gerai išmaišyti. Nevirinti.
- Grietinėlę išpilstyti į formeles ar stiklines ir įdėti į šaldytuvą 3-4 valandoms sustingti.
- Prieš patiekiant užpilti trintomis braškėmis, papuošti kiviais.
Raktažodžiai:
braškės, cukrus, grietinėlė, valentino diena, vanilinis cukrus, želatina, desertas, italiskas desertas
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Šokoladinis karamelinis pyragas
Šventėms – tortas „Snickers“
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Maskarponės putėsiai su braškėmis
JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE
Aviečių ir braškių šerbetas
Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Latviškas juodos duonos desertas
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Naminiai eklerai su plikytu kremu.
Velykinis „Napoleonas“
Desertas: Želė "Mozaika"
Pyragas su maskarpone
Klasikinis medaus tortas
Vaisinis kokteilis ,,Aš labai myliu Lietuvą''
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Pikantiški 6 šašlykų receptai