Panna cotta su uogų padažu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- 35% riebumo grietinėlės: 250 mililitrų
- pieno: 400 mililitrų
- vanilinio cukraus: 40 gramų
- cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
- želatinos: 4 valgomųjų šaukštų
- sezoninės uogos (serviravimui; šį kartą gaminau su vyšniomi
Recepto paruošimas
1. Želatiną užpilkite puse stiklinės šalto vandens ir palikite trumpam išbrinkti.
2. Tada pieną sumaišykite su grietinėle, suberkite cukrų ir pakaitinkite, bet neužvirinkite.
3. Kitame puode ant vandens vonelės kaitinkite želatiną, kol ištirpsta, bet neužverda.
4. Įmaišykite plona srovele ištirpintą želatiną į grietinėlę.
5. Supilkite desertą į mažus indelius arba taures ir statykite bent jau 4 valandoms į šaldytuvą.
6. Vyšnių padažas: Užvirkite vyšnias puode labai nedideliame kiekyje vandens, pridėkite cukraus, cinamono ir gvazdikėlių.
7. Sutirštinkite padažą krakmolu ir iškart nukelkite nuo kaitros (pusę šaukštelio krakmolo ištirpinkite truputyje šalto vandens ir įmaišykite į uogų padažą). Esu ruošusi ir su avietėmis, tai jas sutryniau su cukrumi ir tada sutirštinau krakmolu. Be galo skanu!