Braškinė Panna cotta su pasukomis

Kategorija: Desertų receptai


Braškinė Panna cotta su pasukomis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Braškės: 240 g
  • Pasukos: 190 ml
  • Eritritolis: 60-70 g
  • Želatina: 9 g



Recepto paruošimas

1. Braškes trinkite trintuvu, kol gausite vientisą masę.

2. Į puodą supilkite pasukas, trintas braškes, eritritolį ir želatiną. Viską gerai išmaišykite.

3. Palikite mišinį pabrinkti apie 5 minutes, kad želatina suaktyvėtų.

4. Puodą dėkite ant silpnos ugnies ir kaitinkite, maišydami, kol saldiklis ir želatina visiškai ištirps. Svarbu nepradėti virinti, nes taip želatina gali prarasti savo savybes.

5. Gautą masę supilkite į stiklines arba norimus desertinius indelius.

6. Indelius dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti per naktį.

7. Prieš patiekiant desertą, papuoškite braškėmis, šokolado drožlėmis ar plakta grietinėle, jei norite desertui suteikti daugiau saldumo.

8. Santrauka:Braškinė Panna cotta su pasukomis yra gaivus, lengvas ir mažai kaloringas desertas, puikiai tinkantis tiek vasaros šventėms, tiek kasdieniams vakarams. Desertui naudojamos braškės ir pasukos suteikia lengvą, gaivų skonį, o naudojant eritritolį sumažinamas kalorijų kiekis, tad šis desertas tampa draugiškesnis figūrai.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook