Panakota su uogomis
Kategorija: Desertai
5 ar 6 porcijoms reikės:
2,5 šaukštelio želatinos
500 ml grietinėlės (35 proc.)
50 g miltelinio cukraus
1 vanilės ankšties
0,5 kg uogų – braškių, gervuogių, aviečių (nuplautų, nudžiovintų)
Gaminame
* Želatiną dubenėlyje užpilkite dviem šaukštais vandens ir palikite 10–15 min. brinkti.
* Puode storu dugnu ant nestiprios kaitros iki virimo pakaitinkite grietinėlę su cukrumi ir išilgai įpjauta vanilės ankštimi. Vanilės ankštį išimkite. Tada įmaišykite išbrinkintą želatiną.
* Kai ji ištirps, panakotos masę supilkite į indą ir palikite atvėsti. Kai atvės, įdėkite į šaldytuvą. Maždaug po 3 val. desertą dekoruokite uogomis ir ragaukite.
2,5 šaukštelio želatinos
500 ml grietinėlės (35 proc.)
50 g miltelinio cukraus
1 vanilės ankšties
0,5 kg uogų – braškių, gervuogių, aviečių (nuplautų, nudžiovintų)
Gaminame
* Želatiną dubenėlyje užpilkite dviem šaukštais vandens ir palikite 10–15 min. brinkti.
* Puode storu dugnu ant nestiprios kaitros iki virimo pakaitinkite grietinėlę su cukrumi ir išilgai įpjauta vanilės ankštimi. Vanilės ankštį išimkite. Tada įmaišykite išbrinkintą želatiną.
* Kai ji ištirps, panakotos masę supilkite į indą ir palikite atvėsti. Kai atvės, įdėkite į šaldytuvą. Maždaug po 3 val. desertą dekoruokite uogomis ir ragaukite.
Raktažodžiai:
pakanota, pakanota desertas, pakanota su uogomis, kaip gaminti pakanota, pakanota receptas
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
Skanėstas su uogomis
Lašiša su ypatingu pagardu
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Špinatų ir aviečių salotos
VANILINIAI LEDAI
Pyragas su maskarpone
Šventėms – tortas „Snickers“
Vyniotinis su varške ir uogomis
Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais
Aviečių ir braškių šerbetas
Apelsinų ir migdolų pyragas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Trapūs varškiniai žagarėliai
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Morengai su sviestiniu kremu
Itališkas desertas Panna cotta