Kavos panna cotta su karamelizuotomis kriaušėmis
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Riebi grietinėlė (35-36 proc. riebumo): 125 ml
- Pienas (2,5 proc.): 125 ml
- Želatinos milteliai (dr. Qetker): 1 a.š.
- Cukrus: 25 g
- Šalta kava: 4 a.š.
- Karšta stipri kava: 60 ml
- Želatina: 0,5 a.š.
- Šaltas vanduo: 2 a.š.
- Cukrus: 2 a.š.
- Nedidelės kriaušės: 3-4 vnt.
- Citrinos sultys: 1 v.š.
- Vanilinis cukrus: 0,5 a.š.
- Cukrus: 4 v.š.
- Sviestas: 15 g
Recepto paruošimas
1. Kavos želei: Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti 10 minučių.
2. Tuo metu paruoškite karštą stiprią kavą, įdėkite cukraus ir gerai išmaišykite.
3. Į karštą kavą sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol visiškai ištirps.
4. Gautą mišinį supilkite į pasirinktus indelius ir padėkite šaldytuve, kad sustingtų.
5. Panna cottai: Želatiną užpilkite kava ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.
6. Tuo metu užvirkite grietinėlę ir pieną su cukrumi, tačiau neleiskite užvirti pilnai – tik kol pasirodys pirmieji burbuliukai.
7. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną. Maišykite, kol visiškai ištirps. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros ir tolygiai supilkite į indelius su jau sustingusia kavos žele. Palikite šaldytuve bent 2 valandoms, kad sustingtų.
8. Karamelizuotoms kriaušėms: Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kriaušes nulupkite, padalinkite pusiau ir išimkite sėklalizdžius. Supilkite citrinos sultis ir sudėkite kriaušes į kepimo indą.
9. Cukrų ištirpinkite puode arba keptuvėje, pridėkite sviesto ir maišykite, kol gausite vientisą karamelės masę.
10. Užpilkite šią karamelę ant kriaušių, pabarstykite vaniliniu cukrumi, uždenkite folija ir kepkite apie 20 minučių.
11. Nuėmus foliją, kepkite dar 5-7 minutes, kol karamelė sutirštės.
12. Pateikimas: Norėdami išimti panna cotta iš indelių, peiliu atsargiai apipjaukite kraštelius ir indelį 10 sekundžių panardinkite į karštą vandenį.
13. Uždenkite indelį lėkštute, apverskite ir švelniai patapšnokite, kad desertas lengvai išslystų. Patiekite su kriaušės pusele ir karameliniu padažu.
14. Santrauka: „Kavos panna cotta su karamelizuotomis kriaušėmis“ yra elegantiškas ir subtilus desertas, sujungiantis kavos stiprumą su kriaušių saldumu. Šis desertas yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms arba tiesiog norint pasimėgauti skaniu desertu su draugais ir šeima.