Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais

Kategorija: Desertai


Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais

Paskelbė:
01 Vasario 2020
Jums reikės:
  • 300 g juodojo šokolado
  • indelio karamelinio kondensuoto pieno (pvz rududu)
  • 1 kiaušinio
  • 1,5 stiklinės miltų
  • ketvirčio stiklinės rudojo cukraus
  • 100 g sviesto
  • saujos anakardžių riešutų
  • šaukštelio vanilės ekstrakto
  • cukraus pudros

  1. Smulkiai sulaužome šokoladą.
  2. Į dubenį persijojame miltus, suberiame cukrų ir išmaišome. Įtarkuojame šaltą sviestą ir maišome, kol susidarys trupiniai. Įmaišome į tešlą pusę šokolado ir suberiame tešlą į pateptą sviestu ir miltais pabarstytą skardą.
  3. Išplakame kiaušinį ir sumaišome jį su kondensuotu pienu. Suberiame likusį šokoladą ir riešutus. Dar kartą viską gerai išmaišome ir supilame į skardą ant tešlos. Paviršių išlyginame ir keletą minučių paliekame pastovėti.
  4. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusį šokoladinį pyragą paliekame atvėsti, apibarstome cukraus pudra.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: