Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Kategorija: Desertai
Jums reikės:
- 300 g juodojo šokolado
- indelio karamelinio kondensuoto pieno (pvz rududu)
- 1 kiaušinio
- 1,5 stiklinės miltų
- ketvirčio stiklinės rudojo cukraus
- 100 g sviesto
- saujos anakardžių riešutų
- šaukštelio vanilės ekstrakto
- cukraus pudros
- Smulkiai sulaužome šokoladą.
- Į dubenį persijojame miltus, suberiame cukrų ir išmaišome. Įtarkuojame šaltą sviestą ir maišome, kol susidarys trupiniai. Įmaišome į tešlą pusę šokolado ir suberiame tešlą į pateptą sviestu ir miltais pabarstytą skardą.
- Išplakame kiaušinį ir sumaišome jį su kondensuotu pienu. Suberiame likusį šokoladą ir riešutus. Dar kartą viską gerai išmaišome ir supilame į skardą ant tešlos. Paviršių išlyginame ir keletą minučių paliekame pastovėti.
- Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusį šokoladinį pyragą paliekame atvėsti, apibarstome cukraus pudra.
Raktažodžiai:
anakardžių riešutai, cukraus pudra, juodasis šokoladas, karamelinis kondensuotas pienas, kiaušiniai, miltai, rudasis cukrus, rududu, sviestas, vanilės ekstraktas
Šventėms – tortas „Snickers“
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šokoladinis kavos tortas
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Migdolų pyragas su uogiene
Greitas Obuolių pyragas
Šokoladinis tiramisų tortas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Citrininis pyragas
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Velykinis „Napoleonas“
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Skanusis močiutės obuolių pyragas
NAMINIAI MACARONS
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Tortas „Plombyras“