Minkštos moliūgo bandelės
Kategorija: Desertai
Tai nuostabios minkštos bandelės su moliūgo aromatu, pamėginkite ir Jūs!
1. Pirmiausia mieles išsukame su cukrumi, sviestu, druska ir šlakeliu vandens.
2. Pilame likusį vandenį, maždaug pusę miltų ir užmaišome tirštą tešlą.
3. Paliekame pastovėti šiltai kol padvigubės.
4. Moliūgą supjaustome gabaliukais.
5. Dedame į mikrobangų krosnelę ir kepame kol suminkštės.
6. Susidariusį skystį nupilame ir moliūgą gerai sutriname šakute.
7. Kai jau masė pravėsta, įmaišome į tešlą ją. Pilame likusius miltus ir užminkome minkštą tešlą.
8. Leidžiame pakilti.
9. Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos apvoliojame miltuose ir aprišame miltuota virve. Virvė privalo būti natūrali linas arba medvilnė, nedažyta. Neįveržiame ir aprišame lengvai.
10. Paliekame maždaug 20 minučių šiltai.
11. Tada aptepame lydytu sviestu arba kiaušinio trynio plakiniu.
12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
13. Iškeptą bandelę išlaisviname iš virvės.
14. Galite, jeigu norisi, papuošti viršuje centrą su razina arba moliūgo sėkla. Skanaujam!
Ingredientai
- miltai: ~500 gramų
- cukrus: ~20-100 gramų (nuo to kokio saldumo norisi)
- žalios mielės: 20 gramų (arba 1 arbatinio šaukštelio sausų)
- moliūgo tyrė: 150 gramų (~200 gramų žalio moliūgo)
- minkštas sviestas: 25 gramų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- skystis: 200 mililitrų (pienas arba vanduo)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mieles išsukame su cukrumi, sviestu, druska ir šlakeliu vandens.
2. Pilame likusį vandenį, maždaug pusę miltų ir užmaišome tirštą tešlą.
3. Paliekame pastovėti šiltai kol padvigubės.
4. Moliūgą supjaustome gabaliukais.
5. Dedame į mikrobangų krosnelę ir kepame kol suminkštės.
6. Susidariusį skystį nupilame ir moliūgą gerai sutriname šakute.
7. Kai jau masė pravėsta, įmaišome į tešlą ją. Pilame likusius miltus ir užminkome minkštą tešlą.
8. Leidžiame pakilti.
9. Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos apvoliojame miltuose ir aprišame miltuota virve. Virvė privalo būti natūrali linas arba medvilnė, nedažyta. Neįveržiame ir aprišame lengvai.
10. Paliekame maždaug 20 minučių šiltai.
11. Tada aptepame lydytu sviestu arba kiaušinio trynio plakiniu.
12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
13. Iškeptą bandelę išlaisviname iš virvės.
14. Galite, jeigu norisi, papuošti viršuje centrą su razina arba moliūgo sėkla. Skanaujam!
Raktažodžiai:
moliugas, miltai, mieles, cukrus, sviestas, moliugo tyre, bandeles, moliugo bandeles, druska, pienas, vanduo
Bandelės su dešrelėmis
Pipirinės moliūgo skiltelės
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Pica kepta kepsninėje
Bandelės su lašinukais
MOLIŪGO-SŪRIO APKEPAS
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Mielinis pyragas su aguonomis
Pica su mocarela ir pomidorais
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Mielinės spurgos su džemu
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Tortas "Krepvilis"
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Tortas Snickers
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Mielinis picos padas
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais