Minkštos moliūgo bandelės

Kategorija: Desertai


Minkštos moliūgo bandelės

Paskelbė:
20 Balandžio 2022
Tai nuostabios minkštos bandelės su moliūgo aromatu, pamėginkite ir Jūs!



Ingredientai



  • miltai: ~500 gramų
  • cukrus: ~20-100 gramų (nuo to kokio saldumo norisi)
  • žalios mielės: 20 gramų (arba 1 arbatinio šaukštelio sausų)
  • moliūgo tyrė: 150 gramų (~200 gramų žalio moliūgo)
  • minkštas sviestas: 25 gramų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • skystis: 200 mililitrų (pienas arba vanduo)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia mieles išsukame su cukrumi, sviestu, druska ir šlakeliu vandens.
2. Pilame likusį vandenį, maždaug pusę miltų ir užmaišome tirštą tešlą.
3. Paliekame pastovėti šiltai kol padvigubės.
4. Moliūgą supjaustome gabaliukais.
5. Dedame į mikrobangų krosnelę ir kepame kol suminkštės.
6. Susidariusį skystį nupilame ir moliūgą gerai sutriname šakute.
7. Kai jau masė pravėsta, įmaišome į tešlą ją. Pilame likusius miltus ir užminkome minkštą tešlą.
8. Leidžiame pakilti.
9. Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos apvoliojame miltuose ir aprišame miltuota virve. Virvė privalo būti natūrali linas arba medvilnė, nedažyta. Neįveržiame ir aprišame lengvai.
10. Paliekame maždaug 20 minučių šiltai.
11. Tada aptepame lydytu sviestu arba kiaušinio trynio plakiniu.
12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
13. Iškeptą bandelę išlaisviname iš virvės.
14. Galite, jeigu norisi, papuošti viršuje centrą su razina arba moliūgo sėkla. Skanaujam!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: