Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

Kategorija: Desertų receptai


Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Miltai: 215 g
  • Šaltas vanduo: 6 šaukštai
  • Cukrus: 1 šaukštas
  • Šaltas sviestas: 140 g
  • Druska: žiupsnelis
  • Obuolienė arba paruošti obuoliai: apie 500 g
  • Cinamonas: pagal skonį


1. Tešlos paruošimas: Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.

2. Įdėkite supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais arba naudokite virtuvinį kombainą, kol masė primins stambius trupinius.

3. Palaipsniui pilkite šaltą vandenį ir minkykite, kol tešla susijungs į vienalytę masę.

4. Tešlą padalykite į dvi dalis: didesnę (apie 300 g) ir mažesnę (apie 100 g).

5. Abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

6. Pagrindo kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

7. Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir ja išklokite 20 cm skersmens kepimo formos dugną bei sieneles, palikdami aukštesnius kraštus.

8. Kad tešla kepant neiškiltų, uždenkite ją kepimo popieriumi ir užberkite sausų pupelių ar ryžių.

9. Kepkite apie 20 minučių, kol kraštai taps auksinės spalvos.

10. Įdaro paruošimas ir kepimas: Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir nuimkite pupeles bei kepimo popierių.

11. Ant iškepusio pagrindo tolygiai paskirstykite obuolienę arba paruoštus obuolius.

12. Pabarstykite cinamonu pagal skonį.

13. Iškočiokite mažesnę tešlos dalį ir supjaustykite ją juostelėmis.

14. Išdėliokite juosteles ant obuolių įdaro, suformuodami groteles.

15. Kepkite pyragą dar 30–35 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos.

16. Patiekimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook