Tortas Snickers
Kategorija: Desertai
Tiesiog tobulai pavykstantis snickerinis tortas. Jį tiesiog būtina išmėginti, nes pagyrų sulauksite daugiau, nei kada nors anksčiau.
Ingredientų kiekiai yra pritaikyti 20-22 centimetrų skersmens tortui.
1. Biskvitas: Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios, baltos masės. Dedame karamelę, išplakame. Pilame grietinę, gerai įmaišome. Tada miltus, kepimo miltelius bei sodą sumaišome atskirame dubenyje. Po to dalimis įsijojame į tešlą bei sumaišome su kitais ingredientais, kol neliks sausų miltų. Nepermaišome. Biskvitinę tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Supilame į riebalais pateptas bei kepimo popieriumi išklotas 20–22 centimetrų skersmens formas ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti maždaug 30–35 minutes (160 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi). Iškepusius biskvitus maždaug 5 minutėms paliekame formoje, paskui išimame bei visiškai atvėsiname ant grotelių. Nulupame kepimo popierių bei kiekvieną biskvitą supjaustome į 2 dalis. Turėsime išvis 4 biskvitus.
2. Grietinėlę išplakame su cukrumi bei vanile. Padedame į šalį.
3. Sirupui vandenį sumaišome su cukrumi.
4. Tada karameliniam kremui minkštą sviestą sumaišome su karamele bei smulkintais sūdytais kepintais riešutais.
5. Šokoladiniam sluoksniui šokoladą išlydome piene ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Gerai išmaišome.
6. Surenkame tortą: Į kepimo formą dedame biskvitą, sulaistome sirupu, pilame trečdalį šokoladinio kremo, tepame pusę grietinėlės. Tuomet vėl dedame biskvitą, laistome sirupu, pilame šokoladą, tepame karamelinį kremą. Dedame trečią biskvitą, sulaistome, apliejame šokolado sluoksniu, tepame likusią grietinėlę. Uždedame paskutinį biskvitą.
7. Surinktą tortą dedame į šaldytuvą mažiausiai visai nakčiai sustingti.
8. Šokoladinis glajus: Pieną su sviestu pakaitiname, kol sviestas ištirps, o pienas įkais. Į dubenį su gabaliukais sulaužytu šokoladu pilame karštą pieno bei sviesto masę ir paliekame keletą minučių pastovėti, o paskui gerai išmaišome.
9. Šiek tiek atvėsusį šokoladinį glajų pilame ant torto viršaus, paskleidžiame mentelės pagalba, kad nubėgtų kraštai. "Snickers" šokoladukus pasmulkiname bei sudėliojame torto centre, pabarstome keliais sūdytais riešutais. Apliejame karamele. Išspaudžiame kelias gėlytes iš plaktos grietinėlės ir jas šiek tiek apliejame karamele. Skanaujame!
Ingredientų kiekiai yra pritaikyti 20-22 centimetrų skersmens tortui.
Ingredientai
- Torto lakštams:
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 200 gramų
- "Rududu": 0,5 skardinės (200 gramų)
- grietinė: 200 gramų
- miltai: 200 gramų
- kepimo milteliai: 1 šaukštelio
- soda: 1 šaukštelio
- Grietinėlės kremui:
- 35% grietinėlė: 450 gramų
- cukrus: 2 šaukštų
- vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
- Karamelės kremui:
- minkštas sviestas: 100 gramų
- "Rududu": 0,5 skardinės (200 gramų)
- sūdyti kepinti riešutai: 100 gramų
- Šokoladiniam sluoksniui:
- pieniškas šokoladas: 150 gramų
- pienas: trečdalio puodelio (80 mililitrų)
- Sirupui:
- virintas vanduo: 50 mililitrų
- cukrus: 1 šaukšto
- Tortui papuošti:
- "Snickers" šokoladukai: 2 maži
- sūdyti riešutai: kelių
- plakta grietinėlė
- Šokoladiniam glajui:
- juodas šokoladas: 100 gramų
- sviestas: 25 gramų
- pienas: 35 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Biskvitas: Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios, baltos masės. Dedame karamelę, išplakame. Pilame grietinę, gerai įmaišome. Tada miltus, kepimo miltelius bei sodą sumaišome atskirame dubenyje. Po to dalimis įsijojame į tešlą bei sumaišome su kitais ingredientais, kol neliks sausų miltų. Nepermaišome. Biskvitinę tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Supilame į riebalais pateptas bei kepimo popieriumi išklotas 20–22 centimetrų skersmens formas ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti maždaug 30–35 minutes (160 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi). Iškepusius biskvitus maždaug 5 minutėms paliekame formoje, paskui išimame bei visiškai atvėsiname ant grotelių. Nulupame kepimo popierių bei kiekvieną biskvitą supjaustome į 2 dalis. Turėsime išvis 4 biskvitus.
2. Grietinėlę išplakame su cukrumi bei vanile. Padedame į šalį.
3. Sirupui vandenį sumaišome su cukrumi.
4. Tada karameliniam kremui minkštą sviestą sumaišome su karamele bei smulkintais sūdytais kepintais riešutais.
5. Šokoladiniam sluoksniui šokoladą išlydome piene ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Gerai išmaišome.
6. Surenkame tortą: Į kepimo formą dedame biskvitą, sulaistome sirupu, pilame trečdalį šokoladinio kremo, tepame pusę grietinėlės. Tuomet vėl dedame biskvitą, laistome sirupu, pilame šokoladą, tepame karamelinį kremą. Dedame trečią biskvitą, sulaistome, apliejame šokolado sluoksniu, tepame likusią grietinėlę. Uždedame paskutinį biskvitą.
7. Surinktą tortą dedame į šaldytuvą mažiausiai visai nakčiai sustingti.
8. Šokoladinis glajus: Pieną su sviestu pakaitiname, kol sviestas ištirps, o pienas įkais. Į dubenį su gabaliukais sulaužytu šokoladu pilame karštą pieno bei sviesto masę ir paliekame keletą minučių pastovėti, o paskui gerai išmaišome.
9. Šiek tiek atvėsusį šokoladinį glajų pilame ant torto viršaus, paskleidžiame mentelės pagalba, kad nubėgtų kraštai. "Snickers" šokoladukus pasmulkiname bei sudėliojame torto centre, pabarstome keliais sūdytais riešutais. Apliejame karamele. Išspaudžiame kelias gėlytes iš plaktos grietinėlės ir jas šiek tiek apliejame karamele. Skanaujame!
Raktažodžiai:
tortas, snickers, scnikers tortas, rududu, grietine, miltai, grietinele, vaniles ekstraktas, sviestas, riesutai, sudyti riesutai, plakta grietinele, sokoladas, juodas sokoladas
Šventėms – tortas „Snickers“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Naminiai ledai Snickers su riešutų sviestu, bananais ir graikišku jogurtu
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
Velykinis „Napoleonas“
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Šokoladinis tiramisų tortas
Raffaello tortas
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Nekeptas tortas su želė gabaliukais, grietine ir šokoladu
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Tortas "Krepvilis"
Klasikinis medaus tortas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Raudonojo aksomo tortas
Kefyrinis tortas „Juodasis princas“
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Keptas šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno