Vegetariška Korma
Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Ingredientai
- 1 arb. š. Druskos
- 100g Svogūnų
- 10g Česnakų
- 250g Bulvių
- 1 arb. š. Kalendros miltelių
- 1 arb. š. Imbierų
- 100ml Alyvuogių aliejaus
- 3 arb. š. Aitriųjų paprikų (maltų)
- 100g Natūralaus jogurto
- 1vnt. Morkų
- 0.5 arb. š. Ciberžolės
- 11 arb. š. Muskato
- 100g Žirnelių
- 1vnt. Paprikų
- 0.5 arb. š. Kardamonų
- 0.2 arb. š. Gvazdikėlių
- 1vnt. Cinamono lazdelių
- 100g Kopūstų
- 2 valg. š. Kokosų drožlių
- 1 arb. š. Kumino miltelių
- 1 arb. š. Aguonų
- 100g Žiedinių kopūstų
Šiam patiekalui gali būti naudojama įvairi mėgstama mėsa ar daržovės.
Gaminimas
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname cinamono lazdelę, kardamonus bei gvazdikėlius.
- Sudedame smulkintus svogūnus ir pakepame, kol jie pagels.
- Į keptuvę sudedame smulkintą imbierą, aštraus pipiro miltelius, česnaką, ciberžolę ir pjaustytas daržoves. 2-3 minutes daržoves kartu su prieskoniais kepame ant kaitrios ugnies.
- Šiek tiek apskrudus daržovėms, pilame stiklinę vandens ir 10-15min troškiname daržoves kol jos taps minkštos.
- Gaminimo pabaigoje supilame jogurtą, dedame aguonų sėklas, muskato riešutą, druskos ir kokosų pudros (ar drožlių).
- Kelias minutes troškiname ant silpnos ugnies, kad daržovės pasisavintų visų prieskonių aromatų ir nuimame nuo ugnies.
Pikantiški 6 šašlykų receptai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Jautienos ir kokosų karis
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
Aštri topinambų sriuba
Jautienos troškinys su daržovėmis
Enčilados su vištiena ir špinatais
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Naudingi patarimai apie daržoves
Skrebučiai su krevetėmis
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Klasikinis medaus tortas
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija