Vegetariška Korma

Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški


Vegetariška Korma

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

Ingredientai

  • 1 arb. š. Druskos
  • 100g Svogūnų
  • 10g Česnakų
  • 250g Bulvių
  • 1 arb. š. Kalendros miltelių
  • 1 arb. š. Imbierų
  • 100ml Alyvuogių aliejaus
  • 3 arb. š. Aitriųjų paprikų (maltų)
  • 100g Natūralaus jogurto
  • 1vnt. Morkų
  • 0.5 arb. š. Ciberžolės
  • 11 arb. š. Muskato
  • 100g Žirnelių
  • 1vnt. Paprikų
  • 0.5 arb. š. Kardamonų
  • 0.2 arb. š. Gvazdikėlių
  • 1vnt. Cinamono lazdelių
  • 100g Kopūstų
  • 2 valg. š. Kokosų drožlių
  • 1 arb. š. Kumino miltelių
  • 1 arb. š. Aguonų
  • 100g Žiedinių kopūstų
Korma – pietų Azijoje paplitęs patiekalas, gaminamas tiek iš mėsos tiek iš daržovių, jas pirmiau apkepus paskui ištroškinus. Patiekalas labai panašus į guliašą. Dažniausiai Kormos recepte dominuoja jogurto, grietinės ar riešutų pastos padažai. Šiam patiekalui savitumą duoda kumino ir kalendrų prieskonių derinys.
Šiam patiekalui gali būti naudojama įvairi mėgstama mėsa ar daržovės.

Gaminimas

  1. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname cinamono lazdelę, kardamonus bei gvazdikėlius.
  2. Sudedame smulkintus svogūnus ir pakepame, kol jie pagels.
  3. Į keptuvę sudedame smulkintą imbierą, aštraus pipiro miltelius, česnaką, ciberžolę ir pjaustytas daržoves. 2-3 minutes daržoves kartu su prieskoniais kepame ant kaitrios ugnies.
  4. Šiek tiek apskrudus daržovėms, pilame stiklinę vandens ir 10-15min troškiname daržoves kol jos taps minkštos.
  5. Gaminimo pabaigoje supilame jogurtą, dedame aguonų sėklas, muskato riešutą, druskos ir kokosų pudros (ar drožlių).
  6. Kelias minutes troškiname ant silpnos ugnies, kad daržovės pasisavintų visų prieskonių aromatų ir nuimame nuo ugnies.
VISO: 1509 kcal, 118g angliavandenių, 24g baltymų, 113g riebalų, 10mg cholesterolio.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: