Orkaitėje kepti baklažanai su aštriu padažu
Kategorija: Daržovių patiekalai
Baklažanas yra daržovė, kurią arba pavyksta labai skaniai pagaminti arba gaunasi šiaip sau. Dažniausiai, kad nesigautų šiaip sau gaminame nesunkų padažiuką, kuriuo tepam baklažanus ir kepam orkaitėje. Patiekiame su saldžiosiomis bulvėmis keptomis orkaitėje ir mėgstamom salotom.
Orkaitėje išsikepame ir kubeliais ar lazdelėmis supjaustytą saldžią bulvę, taip pat apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kol kepame baklažaną kartu su saldžiąja bulve galime pasiruošti mėgstamas salotas.
1. Nedidelėje keptuvėje ar puodelyje įkaitiname aliejų.
2. Dedame žemės riešutų sviestą.
3. Įpilame sojų padažą, įdedame miso pastos (nebūtinai).
4. Pasaldiname cukrumi ar klevų/agavės sirupu.
5. Įpilame ryžių actą, įberiame čili pipiriukų.
6. Baklažaną supjaustome skrituliukais.
7. Įtriname druską, palaikome apie 10 minučių.
8. Po to nuplauname ir nusausiname.
9. Įkaitintoje 190 laipsnių temperatūros orkaitėje pakepame baklažaną apie 10 minučių.
10. Aptepame paruoštu padažu ir dar pakepame apie 7-10 minučių, kol gražiai apskrus.
11. Toje pačioje blėkoje pakepame ir salždiąją bulvę, supjaustytą kubeliais ir šiek tiek sulaistytą aliejumi.
12. Kol bulvė ir baklažanas kepa paruošiame salotas. Skanaus!
Orkaitėje išsikepame ir kubeliais ar lazdelėmis supjaustytą saldžią bulvę, taip pat apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kol kepame baklažaną kartu su saldžiąja bulve galime pasiruošti mėgstamas salotas.
Ingredientai
- alyvuogių ar kokosų aliejus: 1 valgomasis šaukštas (kepimui)
- žemės riešutų sviestas: 1 valgomasis šaukštas
- sojų padažas: 3-4 valgomieji šaukštai
- miso pasta: 1 arbatinis šaukštelis (nebūtinai)
- rudasis cukrus ar klevų/agavės sirupas: 1 arbatinis šaukštelis
- ryžių actas: 1 arbatinis šaukštelis
- čili pipiriukai: 1/5 arbatinio šaukštelio
- saldžiosios bulvės: 1
- salotų lapai: sauja
- špinatai: sauja
- pomidorai: 2-3
- ridikėliai: 6-7
Recepto paruošimas
1. Nedidelėje keptuvėje ar puodelyje įkaitiname aliejų.
2. Dedame žemės riešutų sviestą.
3. Įpilame sojų padažą, įdedame miso pastos (nebūtinai).
4. Pasaldiname cukrumi ar klevų/agavės sirupu.
5. Įpilame ryžių actą, įberiame čili pipiriukų.
6. Baklažaną supjaustome skrituliukais.
7. Įtriname druską, palaikome apie 10 minučių.
8. Po to nuplauname ir nusausiname.
9. Įkaitintoje 190 laipsnių temperatūros orkaitėje pakepame baklažaną apie 10 minučių.
10. Aptepame paruoštu padažu ir dar pakepame apie 7-10 minučių, kol gražiai apskrus.
11. Toje pačioje blėkoje pakepame ir salždiąją bulvę, supjaustytą kubeliais ir šiek tiek sulaistytą aliejumi.
12. Kol bulvė ir baklažanas kepa paruošiame salotas. Skanaus!
Raktažodžiai:
aliejus, kokosu aliejus, alyvuogiu aliejus, baklazanai, riesutu sviestas, sojos padazas, cukrus, ryziu actas, bulves, spinatai, salotu lapai, pomidorai, ridikeliai
Keptos daržovės
Stulbinantis majonezas
Traški vištiena su sezamo sėklomis
Marinuota cukinija
Pavasarinės braškių salotos
Trumpai rauginti pomidorai su česnaku
Morkos su cukrumi
Naminiai vištienos kepsneliai
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė
ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS SMOOTHIE
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
Šventasis Kristoferis
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
Azijietiškos antienos salotos
Vytintas/džiovintas naminis kiaulienos skilandis
Egzotiški veganiški pietūs: baklažanas kiniškai
Idealiai ploni bulviniai blynai.
Kepti japoniški baklažanai
Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Naminis žemės riešutų sviestas
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Svieste keptas vilkšeris su cukinija, karamelizuotais svogūnais ir feta