Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Kategorija: Bulvių patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Ingredientai
- 150ml Grietinėlės (35%)
- 0.5 arb. š. Druskos
- 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
- 50g Svogūnų
- 1000g Bulvių
- 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
- 150ml Vištienos sultinio
- 500g Pomidorų
- 5g Svogūnų laiškų
- 100g Cheddar sūrio
Gaminimas
- Nuskustas bulves ir pomidorus pjaustome griežinėliais (5mm). Pomidorus galima prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu, kad neliktų odelių. Pusžiedžiais supjaustome svogūną, ir susmulkiname laiškus.
- Į kepimo indą įpilame pora šaukštų riebalų ir ištepame visą indą (kad užkepėlė neprikibtų prie indo šonų). Inde klojame vieną sluoksnį pjaustytų bulvių, kitą sluoksnį pomidorų, trečią sluoksnį svogūnų, pabarstome druska, pipirais, svogūno laiškais ir tarkuotu čederio sūriu, tada vėl dedame sluoksnį bulvių, sluoksnį pomidorų, prieskonių ir sūrio. Taip kartojame kol užpildome kepimo indą.
- Dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 30min.
- Tuo metu 150ml sultinio sumaišome su 150g grietinėlės.
- Ištraukiame apkepą iš orkaitės (po 30minučių) ir pilame grietinėlę su sultiniu, ant viršaus pabarstome čederio sūrio ir svogūnų laiškų. Kišame į orkaitę ir dar 10minučių kepame.
- Šis patiekalas puikiai derės su šviežiomis daržovėmis, salotomis.
Kiaušinius dažome natūraliai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Vegetariška Korma
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Kiaušinių, pomidorų ir špinatų apkepas
Mėsainis Insanity
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Lazanija su vištiena
Tikras vengriškas jautienos guliašas
Šašlykai greituoju būdu..
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)