Belgiškai virti žalieji smidrai - paruošimas su kiaušiniais ir sviestu

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Belgiškai virti žalieji smidrai - paruošimas su kiaušiniais ir sviestu

Paskelbė:

Šis belgiškas patiekalas su žaliaisiais smidrais, kietai virtais kiaušiniais ir sviestu yra skanus ir maistingas. Smidrai yra virti iki tobulos tekstūros, o sviestas su petražolėmis, kiaušiniu ir šiek tiek citrinos sultimis sukuria švelnų ir aromatingą padažą, kuris puikiai dera su smidrų skoniu.


Nauda sveikatai:


  • Smidrai suteikia daug skaidulų, vitaminų (ypač vitaminų K ir C) ir mineralų, tokių kaip folio rūgštis ir kalcis, kurie padeda stiprinti kaulus ir pagerina virškinimą.
  • Kiaušiniai yra baltymų šaltinis, taip pat turi svarbių vitaminų, tokių kaip vitaminas B12 ir D.
  • Sviestas suteikia skonio ir sveikų riebalų, tačiau jis taip pat turi būti vartojamas saikingai.
  • Citrinos sultys prideda gaivumo ir papildomai stimuliuoja virškinimą.
  • Petražolės yra natūralus antioksidantas, kuris padeda gerinti imuninę sistemą ir sveiką virškinimą.


Ingredientai

  • žalieji smidrai: 5
  • sviestas: 40 gramų
  • kiaušiniai: 1 (kietai virto)
  • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
  • petražolių lapeliai: 1 saujos
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • maltas muskatas: žiupsnio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į platų puodą pripilkite vandens, berkite druskos ir užkaiskite virti.

2. Tada į verdantį vandenį sudėkite smidrus ir virkite maždaug 3-4 minutes.

3. Po to perliekite šaltu vandeniu.

4. Tuomet prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.

5. Sukapokite petražoles ir virtą kiaušinį. Užpilkite tirpintu sviestu.

6. Pagardinkite druska, pipirais bei muskatu. Apšlakstykite citrinų sultimis ir padažą išmaišykite.

7. Galiausiai į lėkštę dėkite smidrus, o ant viršaus gausiai užpilkite pasiruošto padažo. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook