Kepti smidrai su šonine

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai


Kepti smidrai su šonine

Paskelbė:

Šis paprastas ir skanus patiekalas, pagamintas iš šviežių smidrų ir šoninės, idealiai tinka greitai vakarienei. Smidrai paruošti su šonine suteikia puikų sūrumą, o balzamiko padažas prideda malonaus rūgštumo ir saldumo.


Nauda sveikatai:


Smidrai yra turtingi vitaminais A, C ir K, taip pat folio rūgštimi, kurios svarbios imuninei sistemai ir sveikai odai. Šoninė prideda baltymų, tačiau ją reikėtų vartoti saikingai dėl didesnio sočiųjų riebalų kiekio.


Ingredientai

  • švieži smidrų stiebeliai: 20
  • plonos šoninės juostelės: 4
  • česnakinė druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti baltieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
  • balzamiko padažas: 2 arbatinių šaukštelių



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Nupjaukite sumedėjusius smidrų kotukus bei pavirkite maždaug 5 minutes. Perliekite smidrus su lediniu vandeniu, kad išlaikytų gražią žalią spalvą.

2. Tuomet imkite po 10 vnt. smidrų pundelius bei apsukite dviem šoninės juostelėmis. Pagardinkite česnakine druska ir pipirais. Dėkite į kepimo indą bei dėkite į orkaitę kepti. Kepkite maždaug 15 minučių.

3. Patiekdamos apliekite balzamiko padažu. Skanaukite!

4. Pastebėjimas: Nuostabus patiekalas, kai norisi lengvos ir greitos vakarienės.