Kepti smidrai su šonine
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai

Šis paprastas ir skanus patiekalas, pagamintas iš šviežių smidrų ir šoninės, idealiai tinka greitai vakarienei. Smidrai paruošti su šonine suteikia puikų sūrumą, o balzamiko padažas prideda malonaus rūgštumo ir saldumo.
Nauda sveikatai:
Smidrai yra turtingi vitaminais A, C ir K, taip pat folio rūgštimi, kurios svarbios imuninei sistemai ir sveikai odai. Šoninė prideda baltymų, tačiau ją reikėtų vartoti saikingai dėl didesnio sočiųjų riebalų kiekio.
Ingredientai
- švieži smidrų stiebeliai: 20
- plonos šoninės juostelės: 4
- česnakinė druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti baltieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
- balzamiko padažas: 2 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Nupjaukite sumedėjusius smidrų kotukus bei pavirkite maždaug 5 minutes. Perliekite smidrus su lediniu vandeniu, kad išlaikytų gražią žalią spalvą.
2. Tuomet imkite po 10 vnt. smidrų pundelius bei apsukite dviem šoninės juostelėmis. Pagardinkite česnakine druska ir pipirais. Dėkite į kepimo indą bei dėkite į orkaitę kepti. Kepkite maždaug 15 minučių.
3. Patiekdamos apliekite balzamiko padažu. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Nuostabus patiekalas, kai norisi lengvos ir greitos vakarienės.
Panašūs receptai











