Kepti smidrai su pievagrybiais

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Kepti smidrai su pievagrybiais

Paskelbė:

Kepti smidrai su pievagrybiais – paprastas ir skanus daržovių patiekalas, puikiai tinkantis kaip garnyras arba lengvas užkandis. Smidrai, patiekiami su pievagrybiais ir česnaku, puikiai dera tarpusavyje, sukuriant šiltą ir malonų skonį.


Nauda sveikatai:


Smidrai yra turtingi vitaminais A, C, K ir folio rūgštimi, kurie padeda stiprinti imunitetą ir skatinti sveiką odos ir kaulų vystymąsi. Pievagrybiai turi daug baltymų, skaidulų, vitamino D ir antioksidantų, kurie palaiko bendrą sveikatą.


Ingredientai

  • smidrų: ryšelio
  • pievagrybių: 150 gramų
  • česnako: 1 skiltelės
  • alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
  • druskos
  • maltų pipirų


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nulaužiame nuo smidrų sumedėjusias dalis bei jas nuplauname. Pievagrybius nuvalome bei supjaustome.

2. Tuomet su alyvuogių aliejumi pakepiname česnaką, sudedame pievagrybius, smidrus, užberiame druskos bei uždengę dangčiu pakepiname maždaug 7-10 minučių. Kartas nuo karto pamaišome.

3. Bebaigiant kepti pagardiname pipirais arba mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook