Orkaitėje kepti smidrai su kumpiu ir pistacijų padažu
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai
Šis puikus patiekalas su smidrais, vytintu kumpiu ir pistacijų padažu yra elegantiškas užkandis arba pagrindinis patiekalas. Smidrai suteikia šviežumo, kumpis prideda sūrumo, o pistacijų padažas – malonaus kremiškumo ir traškumo.
Nauda sveikatai:
Smidrai yra puikus vitamino K ir folio rūgšties šaltinis, kurie padeda stiprinti kaulus ir gerina kraujo kūnelių gamybą. Vytintas kumpis praturtina patiekalą baltymais, o pistacijos – vitaminu E ir mononesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios padeda mažinti širdies ligų riziką.
Ingredientai
- smidrai (šparagai)
- vytintas kumpis (serrano arba koks kitas)
- alyvuogių aliejus: kelių šaukštų
- pistacijos
- alyvuogių aliejus: šlakelio
- majonezas: kelių valgomųjų šaukštų
- natūralus jogurtas: 1 valgomojo šaukšto (arba grietinė)
- pesto padažas: 2-3 arbatinių šaukštelių
- šviežiai malti pipirai
Recepto paruošimas
1. Pasiruoškite padažą: Išlukštenkite ir sutrinkite grūstuvėje pistacijas.
2. Tada gilesniame dubenėlyje sumaišykite majonezą, natūralų jogurtą, pesto padažą ir vieną arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus.
3. Ten pat sudėkite susmulkintas pistacijas ir šviežiai maltus pipirus. Viską gerai išmaišykite ir atidėkite maždaug valandai į šaldytuvą.
4. Smidrų paruošimas: Smidrus apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių.
5. Po to juos nusausinkite ir apvyniokite vytintu kumpiu.
6. Dėkite į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi, apšlakstykite šlakeliu aliejaus ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai paruduoja ir apskrunda.
7. Patiekite su pistacijų padažu ir lepinkitės!