Keptuvėje kepti cukinijų blynai su mocarela ir česnakiniu padažu
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Blynų patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Šie cukinijų blynai su mocarela yra ideali alternatyva tradiciniams blynams, puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek kaip lengvas užkandis. Cukinija suteikia švelnumo ir drėgnumo, o mocarela prideda sūrumo ir pikantiško skonio, kuris puikiai dera su aromatingu česnaku ir gaiviu padažu.
Kodėl šie blynai naudingi sveikatai?
Cukinija – mažai kalorijų ir daug skaidulų – Cukinija yra puikus pasirinkimas, jei norite pasimėgauti lengvu, tačiau sotiu patiekalu. Ji prisideda prie virškinimo gerinimo, o kartu suteikia vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas C ir kalis.
Mocarela – baltymų ir kalcio šaltinis – Mocarela sūris, ypač lengvas ir mažai riebumo turintis, yra puikus baltymų ir kalcio šaltinis, kuris prisideda prie sveikų kaulų ir raumenų išlaikymo.
Česnakas – imunitetą stiprinantis ingredientas – Česnakas yra žinomas dėl savo antibakterinių ir antivirusinių savybių, todėl jis padeda stiprinti organizmo atsparumą ir mažina uždegimus.
Ingredientai
- nulupta ir išskobta cukinija: 400 gramų
- mocarela: 100-130 gramų
- kiaušiniai: 1
- miltai: ~5 valgomųjų šaukštų
- krapai
- svogūnai: 0,5
- itališkas žolelių mišinys
- druska
- grietinė
- česnakas
- krapai
- druska (arba "Vegetos" prieskoniai)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje cukiniją bei mocarelą sutarkuokite stambia tarka, o svogūną su smulkia.
2. Jei cukinija išskiria skysčio, jį nupilkite.
3. Tada sumaišykite visus blynams skirtus produktus. Tešla turi gautis gana tiršta, todėl miltų kiekį gali reikėti pakoreguoti.
4. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu formuokite blynus bei kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
5. Tada sutrinkite česnaką, sumaišykite jį su kitais padažo produktais bei patiekite su blynais. Skanaukite!
Panašūs receptai











