Cukinijų - bulvių blynai, kepti keptuvėje, su jogurtiniu padažu

Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Cukinijų - bulvių blynai, kepti keptuvėje, su jogurtiniu padažu

Paskelbė:

Cukininių-bulvių blynai su jogurtiniu padažu – tai sveikas, skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Šie blynai yra pilni daržovių, todėl jie ne tik maloniai skanūs, bet ir labai naudingi jūsų organizmui.


Kodėl šie blynai naudingi sveikatai?


Cukinijos ir bulvės yra puikus skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Cukinijos yra mažai kaloringos, turinčios daug vandens, todėl padeda hidratacijai ir gerina virškinimą. Jos taip pat yra geras vitaminų A ir C šaltinis, kurie palaiko imunitetą ir odos sveikatą. Bulvės, nors ir dažnai laikomos kaloringu maisto produktu, šiuo atveju suteikia daug energijos ir skaidulų, padedančių virškinimui. Jogurtas, kuris naudojamas padaže, yra puikus probiotikų šaltinis, kuris padeda palaikyti sveiką žarnyno florą.

Šie blynai yra be glitimo (jei naudojate be glitimo miltus) ir gali būti pritaikyti įvairioms dietoms. Jie yra lengvai virškinami, tačiau tuo pačiu metu suteikia ilgalaikį sotumo jausmą.


Ingredientai

  • Cukinijos: 1 vnt.
  • Bulvės: 3-4 vnt.
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Miltai: 2 valg.š.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Svogūnų laiškai: 1 sauja
  • Aliejus: pagal poreikį (kepimui)
Padažui:
  • Agurkai: 2 vnt.
  • Česnakas: 1 skiltelė
  • Krapai: kelios šakelės
  • Natūralus jogurtas be priedų: 200 ml.



Recepto paruošimas

1. Cukinijoms nupjauti žievę, bulves nuskusti. daržoves sutarkuoti burokine tarka.

2. Prie daržovių įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais, suberti miltus ir smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus. Viską gerai išmaišyti.

3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir šaukštu išdėlioti blynų masę. Kepti ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių kol blynai taps gražiai apskrudę.

4. Paruošti jogurtinį padažą. Stambiai sutarkuoti du agurkus (šiek tiek nuspausti jų skystį), sudėti susmulkintus krapus, įspausti česnako skiltelę, pagardinti druska ir pipirais, ir viską sumaišyti su natūraliu jogurtu.