Kreminis moliūgų rizotas su jogurtu ir prieskoniais

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Kreminis moliūgų rizotas su jogurtu ir prieskoniais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Ryžiai rizotui („Arborio“ arba „Carnaroli“) : 300 g
  • Moliūgas (svoris po nulupimo): 800 g
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnako skiltelė: 1 vnt.
  • Mėsos arba daržovių sultinys: 4 puodeliai
  • Natūralus jogurtas: 4 šaukštai
  • Prieskoniai: karis, ciberžolė, druska, pipirai, aštrioji paprika, imbieras (pagal skonį)
  • Alyvuogių aliejus: kepimui
  • Priedai: skrudintos moliūgų sėklos, petražolės, čederio sūris (arba kitas mėgstamas sūris)


1. Svogūno paruošimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus, kol taps permatomas.

2. Česnako ir moliūgo pridėjimas: į keptuvę pridėkite susmulkintą česnako skiltelę ir kubeliais supjaustytą moliūgą. Kepkite dar apie 2 minutes, kol pajusite malonų aromatą.

3. Ryžių įmaišymas: suberkite ryžius į keptuvę ir, nuolat maišydami, kepkite apie 2 minutes, kol ryžiai taps šiek tiek permatomi.

4. Sultinio ir prieskonių pridėjimas: supilkite vieną samtį šilto sultinio ir suberkite pasirinktus prieskonius pagal skonį. Nuolat maišykite, kol ryžiai sugers skystį.

5. Tęskite šį procesą, po samtį pilant sultinį ir maišant, kol ryžiai taps minkšti ir kreminės konsistencijos. Jei sultinio neužtenka, įpilkite daugiau.

6. Jogurto įmaišymas: kai ryžiai ir moliūgas suminkštės, įmaišykite natūralų jogurtą arba grietinėlę, kad patiekalas taptų dar kremiškesnis. Gerai išmaišykite.

7. Patiekimas: patiekite karštą rizotą, papuoštą skrudintomis moliūgų sėklomis, smulkintomis petražolėmis ir tarkuotu čederio sūriu arba kitu mėgstamu sūriu.

8. Santrauka: Kreminis moliūgų rizotas su jogurtu ir prieskoniais – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis rudens vakarienėms.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook