Nesaldus moliūgų pyragas su sūriu
Kategorija: Daržovių patiekalai / Desertai
Nesaldus moliūgų pyragas su sūriu - itin gražus ir gardus pyragas - tikrų tikriausias ruduo. Tikrai kepsiu jį per kiekvieną moliūgų sezoną. Mes pasirinkome valgyti su česnakiniu natūralaus jogurto padažu (didesnį jogurto indelį sumaišiau su česnako skiltele, žiupsneliu krapų ir druska). Jogurto rūgštelė bei česnakas itin gerai kontrastavo ir papildė salstelėjusį moliūgo skonį.
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame moliūgus ir maždaug 5 minutes pakepame ant silpnos kaitros.
2. Tešlą atšildome. Išvyniojame (kadangi tešlos buvo 500 gramų, tai išvyniojus, tiesiog nupjoviau galą, kad būtų maždaug 330 gramų ir viskas).
3. Aštriu peiliu aplinkui pažymime 1 centimetro pločio kraštelį, bet iki galo tešlos neįpjauname. Patepame kraštelį trynio ir vandens mišiniu.
4. Vidurį subadome šakute.
5. Suberiame ant tešlos (bet ne ant kraštelių) pusę sūrio, ant viršaus sudedame moliūgų gabaliukus.
6. Pabarstome smulkintu šalaviju, druska ir pipirais.
7. Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
8. Po to užberiame ant viršaus likusį sūrį ir kepame dar maždaug 5 minutes, arba kol sūris išsilydys.
9. Papuošiame šviežiais šalavijų lapeliais. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- moliūgas: 450 gramų (supjaustome kubeliais)
- bemielė sluoksniuota tešla: 330 gramų
- kiaušinių tryniai: 1 (sumaišome su 1 šaukšteliu vandens - tešlos patepimui)
- tarkuotas rūkytas čederis: 200 gramų
- smulkinti šalavijo lapeliai: 4 (+ keli papuošimui)
- jūros druska
- šviežiai malti pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame moliūgus ir maždaug 5 minutes pakepame ant silpnos kaitros.
2. Tešlą atšildome. Išvyniojame (kadangi tešlos buvo 500 gramų, tai išvyniojus, tiesiog nupjoviau galą, kad būtų maždaug 330 gramų ir viskas).
3. Aštriu peiliu aplinkui pažymime 1 centimetro pločio kraštelį, bet iki galo tešlos neįpjauname. Patepame kraštelį trynio ir vandens mišiniu.
4. Vidurį subadome šakute.
5. Suberiame ant tešlos (bet ne ant kraštelių) pusę sūrio, ant viršaus sudedame moliūgų gabaliukus.
6. Pabarstome smulkintu šalaviju, druska ir pipirais.
7. Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
8. Po to užberiame ant viršaus likusį sūrį ir kepame dar maždaug 5 minutes, arba kol sūris išsilydys.
9. Papuošiame šviežiais šalavijų lapeliais. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
alyvuogiu aliejus, aliejus, moliugas, pyragas, suris, tesla, kiausiniai, cederio suris, druska, pipirai
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Graikiško jogurto blynai
Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais
Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų aliejumi
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Greitas sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Trinta moliūgų sriuba su kokoso pienu ir citrininėmis krevetėmis
Moliūgų blynai su sūriu
Bulvių ir moliūgų blynai
Kiaulienos kotletai su moliūgu
Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Kiekvieną rudenį ir žiemą aš darau šį moliūgų kokteilį!
Purūs blynai su moliūgu
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
Aštri trinta moliūgų sriuba
Krabų lazdelių ir sūrio mini rožytės
Skaniausia trinta moliūgų sriuba
Veganiškas kugelis (bulvių pyragas) su moliūgu ir augaliniu pienu
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Žymusis itališkas bulvių pyrgas su kumpiu ir sūriu
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu