Cukinijų apkepas su faršu (malta mėsa), pomidorais ir sūriu
Kategorija: Daržovių patiekalai / Mėsos patiekalai
Šį kartą noriu papasakoti apie kiek kitokį cukinijų apkepą, kurį gaminu su faršu (malta mėsa), pomidorais ir sūriu. Galiu tik pasikartoti, kad aš mėgstu gaminti pačius įvairiausius patiekalus su cukinijomis, kai tik prasideda sezonas. Galiu pasakyti, kad šis eksperimentas labai pasiteisino ir pasižymėjau, kad šį patiekalą gaminsiu kiekvienais metais, kai tik turėsiu cukinijų. Jis tikrai vertas ir Jūsų visų dėmesio. Pamėginkite ir pasigaminkite jau dabar! :)
1. Pirmiausia svogūnus nulupame.
2. Tada svogūnus smulkiai supjaustome.
3. Keptuvėje pakepiname svogūnus.
4. Suberiame į keptuvę maltą mėsą, pagardiname druska ir pipirais, įpilame pomidorų pastos.
5. Cukinijas sutarkuojame stambia tarka, pagardiname druska, nuspaudžiame sultis.
6. Supjaustome pomidorus griežinėliais.
7. Kiaušinius išplakame su grietine ir pasūdome.
8. Sutepame formą sviestu, išdėliojame pusę cukinijų, užberiame faršo, tuomet vėl cukinijas.
9. Ant viršaus sudedame pomidorus.
10. Supilame kiaušinių-grietinės mišinį, pabarstome tarkuotu sūriu.
11. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- cukinijos: 5 nedidelės (~1,2 kilogramo)
- malta mėsa: 400 gramų
- svogūnai: 3 (vidutinio dydžio)
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- pomidorai: 7-8 maži
- kietasis sūris: 100 gramų
- kiaušiniai: 4
- grietinė: 150 gramų
- druska
- pipirai
- aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus nulupame.
2. Tada svogūnus smulkiai supjaustome.
3. Keptuvėje pakepiname svogūnus.
4. Suberiame į keptuvę maltą mėsą, pagardiname druska ir pipirais, įpilame pomidorų pastos.
5. Cukinijas sutarkuojame stambia tarka, pagardiname druska, nuspaudžiame sultis.
6. Supjaustome pomidorus griežinėliais.
7. Kiaušinius išplakame su grietine ir pasūdome.
8. Sutepame formą sviestu, išdėliojame pusę cukinijų, užberiame faršo, tuomet vėl cukinijas.
9. Ant viršaus sudedame pomidorus.
10. Supilame kiaušinių-grietinės mišinį, pabarstome tarkuotu sūriu.
11. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
cukinijos, malta mesa, svogunai, pomidoru pasta, pomidorai, kietasis suris, kiausiniai, grietine, druska, pipirai, aliejus
Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais
Troškinys su malta mėsa
Kepta cukinija su faršu, pomidorais ir sūriu
Moussaka - mėsos apkepas iš faršo su cukinijomis (arba baklažanais)
Pica su malta mėsa ir grybais
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
čili sriuba / troškinys su faršu
Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Pasta su malta jautiena
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
NAMINIAI KEBABAI SU MALTA MĖSA
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi
Kepta cukinija su faršu
Enčilados su vištiena ir špinatais
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Didelis cukinijų blynas orkaitėje
Įdaryti makaronai su bešamelio padažu
Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
Paprasti čenakai su malta mėsa