Balandėlių apkepas
Kategorija: Daržovių patiekalai / Mėsos patiekalai
Ingredientai
- malta jautiena: 1 kilogramo
- svogūnai: 1-2
- pomidorų padažas: 200 mililitrų
- kopūstai: 1,5 kilogramo
- jautienos sultinys: 3 puodelių
- ryžiai: 1 puodelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite aliejų bei apkepinkite jautieną, kol mėsytė nebebus rausva.
2. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykite.
3. Kopūstą taip pat susmulkinkite.
4. Nemažame kepimui skirtame inde su dangčiu sumaišykite nevirtus ryžius, kopūstus, svogūnus ir apkeptą mėsą, supilkite pomidorų padažą, pasūdykite.
5. Viską užpilkite sultiniu, gerai išmaišykite bei uždengusios indą dangčiu dėkite į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
6. Kepkite maždaug 60 minučių, ištraukite, permaišykite bei vėl dėkite kepti dar maždaug 30-45 minutes. Skanaukite!
Raktažodžiai:
jautiena, svogunai, pomidoru padazas, kopustai, balandeliu apkepas, ryziai, druska, aliejus, jautienos sultinys
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Naminiai kebabai su česnakiniu padažu
KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE
Pastitsio - graikiška lazanija iš makaronų su grybais ir jautiena
Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi
Marinatas armėniškiems šašlykams.
MONGOLIŠKA JAUTIENA
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
čili sriuba / troškinys su faršu
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Moussaka - mėsos apkepas iš faršo su cukinijomis (arba baklažanais)
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Airiškai lėtai troškinta jautiena
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Stirnienos mėsos troškinys
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Šviežių kopūstų kotletai su manais
WOK ryžių makaronai su kiauliena