Spalvotos kopūstų salotos

Kategorija: Daržovių patiekalai / Salotos, mišrainės


Spalvotos kopūstų salotos

Paskelbė:
29 Kovo 2019

INGREDIENTAI

  • Kopūstai    1 vnt.    pusė mažo baltagūžio ir ketvirtadalis raudongūžio
  • Datulės    50 g    džiovintos
  • Džiovinti abrikosai    50 g
  • Majonezas    200 g
  • Svogūnų laiškai    40 g    ryšulėlis
  • Druska    1 žiupsnelis
  • Pipirai    1 žiupsnelis

KAIP GAMINTI

1. Baltagūžį kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis, trumpomis juostelėmis. Įberkite pusę šaukštelio druskos ir palikite inde 2 valandoms.
2. Į kitą indą sudėkite panašiai sukapotą raudongūžį kopūstą, taip pat pasūdykite ir palikite marinuotis. Per tą laiką susmulkinkite džiovintus vaisius.
3. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite. Kopūstus nusunkite ir sumaišyti su pjaustytais džiovintais vaisiais. Paskaninkite pipirais.
4. Galiausiai supilkite majonezą, išmaišykite, užbarstykite svogūnų laiškų.
Gariausia šias salotas marinuoti 1–2 valandas.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: