Korėjietiškos morkos pagal Beatą
Kategorija: Daržovių patiekalai
Ar žinojote, kad morkos korėjietiškai, tai visai ne korėjiečių receptas? Šitaip morkų salotos buvo vadinamos sovietiniais laikais, kai valgyklose reikėjo pamaitinti kuo pigiau ir sočiau. Paprastai tarkuotos morkos netiko, majonezas tada buvo deficitas, todėl kažkam atėjo mintis pasiskolinti iš korėjiečių ridikų salotų receptūrą morkoms ir šitaip atsirado šis daugelio itin pamėgtas receptas.
Vienu kartu aš ruošiu kilogramą morkų, kadangi jas skutu ir nupjaustau galus, imu 1,2 kilogramo. Šitaip gaunu 1 kilogramą jau paruoštų morkų. Mažiau gaminti neapsimoka, nes ir laiko, ir plaunamų indų prasme receptas ne itin greitas ar paprastas.
1. Pirmiausia morkas sutarkuojame stambiais šiaudeliais ir sudedame į gilų indą.
2. Tada beriame druską, prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką ir cukrų, supilame actą ir dviem šaukštais vis keldami nuo dugno atsargiai maišome, lėtai, kad nelūžinėtų šiaudeliai.
3. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų ir dedame perpus perpjautą svogūną. Lupti nereikia, lukšte yra gausu skonių ir spalvų. Kai jau svogūnas pradės intensyviai čirškėti, vis pavartydami keptuvę, kepame iki perpjauta svogūno pusė įgyja intensyvų geltoną atspalvį. Išjungiame kaitrą, svogūną išimame, jo nebeprireiks.
4. Morkų šiaudelius rankomis sukeliame į viršų, formuojame kūgį, tokiu būdu aliejus prasiskverbia per didesnę tarkių dalį.
5. Nelaukdami kol aliejus atvės, pilame jį ant morkų, beriame sezamų sėklas (jei naudosite) ir iškart sumaišome.
6. Paliekame atvėsti, sudedame į uždaromą arba užsukamą indą ir dedame į šaldytuvą.
7. Šaltoje aplinkoje tokios salotos idealiai laikosi iki 3 savaičių. Skanaus!
Vienu kartu aš ruošiu kilogramą morkų, kadangi jas skutu ir nupjaustau galus, imu 1,2 kilogramo. Šitaip gaunu 1 kilogramą jau paruoštų morkų. Mažiau gaminti neapsimoka, nes ir laiko, ir plaunamų indų prasme receptas ne itin greitas ar paprastas.
Ingredientai
- paruoštos morkos: 1 kilogramo
- česnakas: 8-10 skiltelių
- prieskonių mišinys: 1 valgomojo šaukšto (vietoje jo galite naudoti maltą kalendrą ir aitriųjų paprikų miltelius)
- aukštai temperatūrai atsparus aliejus: 150 mililitrų (naudoju saulėgrąžų)
- vynas arba ryžių actas (baltas): 60 mililitrų
- baltas cukrus: 40 gramų
- rupi druska: 20 gramų
- svogūnai: 0,5
- sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkas sutarkuojame stambiais šiaudeliais ir sudedame į gilų indą.
2. Tada beriame druską, prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką ir cukrų, supilame actą ir dviem šaukštais vis keldami nuo dugno atsargiai maišome, lėtai, kad nelūžinėtų šiaudeliai.
3. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų ir dedame perpus perpjautą svogūną. Lupti nereikia, lukšte yra gausu skonių ir spalvų. Kai jau svogūnas pradės intensyviai čirškėti, vis pavartydami keptuvę, kepame iki perpjauta svogūno pusė įgyja intensyvų geltoną atspalvį. Išjungiame kaitrą, svogūną išimame, jo nebeprireiks.
4. Morkų šiaudelius rankomis sukeliame į viršų, formuojame kūgį, tokiu būdu aliejus prasiskverbia per didesnę tarkių dalį.
5. Nelaukdami kol aliejus atvės, pilame jį ant morkų, beriame sezamų sėklas (jei naudosite) ir iškart sumaišome.
6. Paliekame atvėsti, sudedame į uždaromą arba užsukamą indą ir dedame į šaldytuvą.
7. Šaltoje aplinkoje tokios salotos idealiai laikosi iki 3 savaičių. Skanaus!
Raktažodžiai:
morkos, cesnakas, prieskoniai, aliejus, actas, ryziu actas, cukrus, druska, svogunai, sezamo seklos
Kopūstų ir morkų salotos
Morkų salotos su saulėgrąžomis ir razinomis
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
Morkų humusas, keptas orkaitėje
Česnakinė morkų užtepėlė
Pupelių sriuba su vištiena
Raugintos morkos
Obuolių ir morkų salotos su majonezu
Jūros kopūstų ir morkų salotos
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Morkos su cukrumi
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Jažynka - bulvių, morkų ir žirnelių troškinys
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
Sausuoju būdu sūdyta kiaulienos šoninė arba lašiniai
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
Žaliavalgiškos žalių burokėlių, obuolių ir morkų salotos
Pad Thai su krevetėmis
Omletas su morkų įdaru
Baltagūžių kopūstų salotos su ropėmis ir obuoliais pagal Beatą
Kalakuto širdelių troškinys su daržovėmis ir grietine
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS