Korėjietiškos morkos pagal Beatą

Kategorija: Daržovių patiekalai


Korėjietiškos morkos pagal Beatą

Paskelbė:
28 Lapkričio 2022
Ar žinojote, kad morkos korėjietiškai, tai visai ne korėjiečių receptas? Šitaip morkų salotos buvo vadinamos sovietiniais laikais, kai valgyklose reikėjo pamaitinti kuo pigiau ir sočiau. Paprastai tarkuotos morkos netiko, majonezas tada buvo deficitas, todėl kažkam atėjo mintis pasiskolinti iš korėjiečių ridikų salotų receptūrą morkoms ir šitaip atsirado šis daugelio itin pamėgtas receptas.

Vienu kartu aš ruošiu kilogramą morkų, kadangi jas skutu ir nupjaustau galus, imu 1,2 kilogramo. Šitaip gaunu 1 kilogramą jau paruoštų morkų. Mažiau gaminti neapsimoka, nes ir laiko, ir plaunamų indų prasme receptas ne itin greitas ar paprastas.



Ingredientai


  • paruoštos morkos: 1 kilogramo
  • česnakas: 8-10 skiltelių
  • prieskonių mišinys: 1 valgomojo šaukšto (vietoje jo galite naudoti maltą kalendrą ir aitriųjų paprikų miltelius)
  • aukštai temperatūrai atsparus aliejus: 150 mililitrų (naudoju saulėgrąžų)
  • vynas arba ryžių actas (baltas): 60 mililitrų
  • baltas cukrus: 40 gramų
  • rupi druska: 20 gramų
  • svogūnai: 0,5
  • sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia morkas sutarkuojame stambiais šiaudeliais ir sudedame į gilų indą.
2. Tada beriame druską, prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką ir cukrų, supilame actą ir dviem šaukštais vis keldami nuo dugno atsargiai maišome, lėtai, kad nelūžinėtų šiaudeliai.
3. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų ir dedame perpus perpjautą svogūną. Lupti nereikia, lukšte yra gausu skonių ir spalvų. Kai jau svogūnas pradės intensyviai čirškėti, vis pavartydami keptuvę, kepame iki perpjauta svogūno pusė įgyja intensyvų geltoną atspalvį. Išjungiame kaitrą, svogūną išimame, jo nebeprireiks.
4. Morkų šiaudelius rankomis sukeliame į viršų, formuojame kūgį, tokiu būdu aliejus prasiskverbia per didesnę tarkių dalį.
5. Nelaukdami kol aliejus atvės, pilame jį ant morkų, beriame sezamų sėklas (jei naudosite) ir iškart sumaišome.
6. Paliekame atvėsti, sudedame į uždaromą arba užsukamą indą ir dedame į šaldytuvą.
7. Šaltoje aplinkoje tokios salotos idealiai laikosi iki 3 savaičių. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: