Raugintos morkos
Kategorija: Daržovių patiekalai
Nuo pat senų ir neatmenamų laikų, kai dar nebuvo išrasti šaldytuvai ir niekas apie juos dar net nesvajojo, žmonėms vis gi reikėjo kažkaip išlaikyti maistą, kad jis taip greitai nesugestų. Todėl pagrindiniai išsaugojimo būdai tais laikais buvo džiovinimas, sūdymas, rauginimas bei šaldymas.
Raugintos morkos yra tikras sveikatos šaltinis:
Raugintos morkos su prieskoniais papuošia bet kokį šventinį vaišių stalą. Beje, šį sveiką skanėstą labai mielai valgo ir vaikai. Tai taip pat gali būti nuostabus užkandis vakare su šeima žiūrint filmą, serialą ar kažkokią TV laidą ir taipogi labai gera daržovė vaikų priešpiečių dėžutėse, nes raugtos morkos išskiria daug mažiau skysčio nei kitos raugintos daržovės.
1. Pirmiausia morkas nulupame.
2. Galima morkas supjaustyti šiaudeliais - lazdelėmis, bus patogiau valgyti. Arba galite pasirinkti kitą norimą formą.
3. Tada į indą sudedame morkas ir prieskonius, užpilame vandeniu su jame ištirpinta druska.
4. Uždengiame morkas lėkštele arba lentele ir paslegiame akmeniu.
5. Rauginame 5 dienas kambario temperatūroje.
6. Kai morkos išrūgsta, laikome jas stiklainyje - padėję į šaldytuvą. Skanaus!
Raugintos morkos yra tikras sveikatos šaltinis:
Raugintos morkos su prieskoniais papuošia bet kokį šventinį vaišių stalą. Beje, šį sveiką skanėstą labai mielai valgo ir vaikai. Tai taip pat gali būti nuostabus užkandis vakare su šeima žiūrint filmą, serialą ar kažkokią TV laidą ir taipogi labai gera daržovė vaikų priešpiečių dėžutėse, nes raugtos morkos išskiria daug mažiau skysčio nei kitos raugintos daržovės.
Ingredientai
- morkos: 5-6
- vanduo: 1 litro
- druska: 1 nubraukto šaukšto
- lauro lapai: 2
- česnakas: 2 skiltelių (sutraiškytų)
- džiovinti prieskoniai: pagal skonį pasirinktinai (garstyčių grūdeliai, kadagio uogos, kalendros grūdeliai ir panašiai)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkas nulupame.
2. Galima morkas supjaustyti šiaudeliais - lazdelėmis, bus patogiau valgyti. Arba galite pasirinkti kitą norimą formą.
3. Tada į indą sudedame morkas ir prieskonius, užpilame vandeniu su jame ištirpinta druska.
4. Uždengiame morkas lėkštele arba lentele ir paslegiame akmeniu.
5. Rauginame 5 dienas kambario temperatūroje.
6. Kai morkos išrūgsta, laikome jas stiklainyje - padėję į šaldytuvą. Skanaus!
Naudingi patarimai apie daržoves
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
Virtas veršio liežuvis
DARŽOVIŲ IR VAISIŲ KOKTEILIS
Šonkaulių kelmas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kepta višta kamado kepsninėje
Vegetariškas avinžirnių troškinys
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Kaukazietiškas avienos šašlykas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Bulvienė su džiovintais grybais
Pekino kopūstų salotos su vištiena.
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Marinatas armėniškiems šašlykams.