Raugintos morkos

Kategorija: Daržovių patiekalai


Raugintos morkos

Paskelbė:
21 Rugpjūčio 2022
Nuo pat senų ir neatmenamų laikų, kai dar nebuvo išrasti šaldytuvai ir niekas apie juos dar net nesvajojo, žmonėms vis gi reikėjo kažkaip išlaikyti maistą, kad jis taip greitai nesugestų. Todėl pagrindiniai išsaugojimo būdai tais laikais buvo džiovinimas, sūdymas, rauginimas bei šaldymas.

Raugintos morkos yra tikras sveikatos šaltinis:
Raugintos morkos su prieskoniais papuošia bet kokį šventinį vaišių stalą. Beje, šį sveiką skanėstą labai mielai valgo ir vaikai. Tai taip pat gali būti nuostabus užkandis vakare su šeima žiūrint filmą, serialą ar kažkokią TV laidą ir taipogi labai gera daržovė vaikų priešpiečių dėžutėse, nes raugtos morkos išskiria daug mažiau skysčio nei kitos raugintos daržovės.



Ingredientai



  • morkos: 5-6
  • vanduo: 1 litro
  • druska: 1 nubraukto šaukšto
  • lauro lapai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių (sutraiškytų)
  • džiovinti prieskoniai: pagal skonį pasirinktinai (garstyčių grūdeliai, kadagio uogos, kalendros grūdeliai ir panašiai)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia morkas nulupame.
2. Galima morkas supjaustyti šiaudeliais - lazdelėmis, bus patogiau valgyti. Arba galite pasirinkti kitą norimą formą.
3. Tada į indą sudedame morkas ir prieskonius, užpilame vandeniu su jame ištirpinta druska.
4. Uždengiame morkas lėkštele arba lentele ir paslegiame akmeniu.
5. Rauginame 5 dienas kambario temperatūroje.
6. Kai morkos išrūgsta, laikome jas stiklainyje - padėję į šaldytuvą. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: