Jažynka - bulvių, morkų ir žirnelių troškinys
Kategorija: Bulvių patiekalai / Daržovių patiekalai
Šitą patiekalą "Jažynka" kaip ir patį pavadinimą išmokau iš savo močiutės. Čia toks bulvių, morkų bei žirnelių troškinys. Galite jį patiekti ir kaip garnyrą prie vištienos, bet labai gardus ir kaip atskiras patiekalas. Itin tinka vakarienei, skanu užgerti kefyru.
1. Iš pradžių bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
2. Morkas taip pat nuskuskite, nuplaukite bei supjaustykite kubeliais.
3. Dėkite į puodą, užpilkite vandens (kad visai apsemtų nereikia, reikia per kokį pirštą nedapilti), virkite kol morkos suminkštės.
4. Tuomet berkite žirnelius, pavirkite dar kelias minutes, berkite druską, pipirus, ciberžolę ir prieskonius pagal savo skonį bei maišykite. Maišant trinasi bulvės bei gaunasi tokia maloni konsistencija.
5. Pabaigoje įmeskite gabaliuką sviesto, gerai išmaišykite bei išjunkite. Galima tiekti. Skanaus!
6. Pastebėjimas: Kiti dar patiekdami į šį patiekalą įsideda grietinės, bet mūsų šeimoje to nereikia.:)
Ingredientai
- bulvės: 8 (vidutinio dydžio)
- morkos: 2 (didesnės)
- šaldyti žirneliai: 3 saujų
- druska
- pipirai
- ciberžolė: trupučio
- sriubų ir sultinių prieskoniai "Avokado"
- sviestas: gabaliuko
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
2. Morkas taip pat nuskuskite, nuplaukite bei supjaustykite kubeliais.
3. Dėkite į puodą, užpilkite vandens (kad visai apsemtų nereikia, reikia per kokį pirštą nedapilti), virkite kol morkos suminkštės.
4. Tuomet berkite žirnelius, pavirkite dar kelias minutes, berkite druską, pipirus, ciberžolę ir prieskonius pagal savo skonį bei maišykite. Maišant trinasi bulvės bei gaunasi tokia maloni konsistencija.
5. Pabaigoje įmeskite gabaliuką sviesto, gerai išmaišykite bei išjunkite. Galima tiekti. Skanaus!
6. Pastebėjimas: Kiti dar patiekdami į šį patiekalą įsideda grietinės, bet mūsų šeimoje to nereikia.:)
Raktažodžiai:
bulves, morkos, zirneliai, troskinys, druska, pipirai, ciberzole, prieskoniai, sviestas
Pieniška bulvių, morkų ir šviežių žalių žirnelių sriuba
Kalakutienos ir ryžių troškinys
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Vištienos ir bulvių apkepas su sūriu bei pievagrybiais
LAŠIŠOS SRIUBA
Lengvai pagaminamas daržovių troškinys
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE
ČENAKAI SU KIAULIENA
Raugintų kopūstų troškinys su karšto rūkymo dešrelėmis, bulvėmis ir grietine
Bulvienė su džiovintais grybais
Kotletai troškinti su bulvėmis
Garnyras prie keptų šonkauliukų
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
Šiupininė sriuba
Pupelių sriuba su vištiena
Šviežių daržovių pieniška sriuba
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
Avienos troškinys su daržovėmis "Navarietis"
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais